USKORO OTVORENJE Multifunkcionalna hala Viroexpo nudi izvrsne terene svima koji vole sport, aktivno ili rekreativno

Ovo doista nema nitko u Hrvatskoj. Pod istim krovom u isto vrijeme, a da nikom ne smetaju, na certificiranim terenima s vrhunskom opremom, mogu biti, i tenisači i rukometaši i stolnotenisači i košarkaši, ali i oni koji vole badminton i karate, svi koji vole sport, aktivno ili rekreativno. Županijskim sredstvima stvoren je sportski hram u središtu Virovitice, u multifunkcionalnoj hali Međunarodnog sajma Viroexpe, a uskoro će biti otvorenje.

Tako su se ostvarile najave virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, koji je još prilikom izgradnje ove hale, istaknuo kako će ovo biti središte sporta Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

– Nije nam bio cilj da se hala Viroexpa koristi samo desetak dana u godini. Ova hala tako postaje dostupna za naše sportaše, građane i rekreativce, tijekom cijele godine, a pritom se neće ometati održavanje sajma jer se sportske naprave izmjeste, postavi se tepih kao i uvijek i sajam se normalno održava. Ovim sportskim terenima, županijski sport dižemo na jednu veću razinu – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

76958036 2621223351250392 851879266780971008 o
Foto: K. Toplak

Ovaj tjedan postavit će se i zaštite na stupove, dodatne mreže na zidove, blende za tenis, tepih za hodnike do terena, dolaze koševi za košarku, mreža za još jedan badminton. Sportaši trljaju ruke. Recimo stolnotenisači ističu da nikad nisu imali takve uvjete.

– Često smo se patili s prostorom za treniranje. Do sada smo polovicu treninga rasklapali i sklapali stolove za igru, a ostalu polovicu bi trenirali. Danas su nam stolovi postavljeni i čekaju igru. Nikad nismo imali uvjete kakve imamo ovdje u multifunkcionalnoj hali Viroexpa.

Zadovoljni su i tenisači, koji su godinama, zimi igrali „pod balonom“ koji je bio „veći gutač plina“ i od „keramičke industrije“. Oni imaju na raspolaganju tri terena, jer i nogomet i rukomet, u Virovitici imaju „tri dvorane“ u kojima se mogu igrati, ali tenis na ovom području „zgasne“ kad krene zima i mraz..

74563931 2621222421250485 5902733340561113088 o

U hali Viroexpa, sportaše će dočekati ugodan i topao prostor, svlačionice, uglavnom sve je novo i korišteno je za Međunarodni sajam Viroexpo koji je održan u ožujku. No, ovime nastupaju novi dani za virovitički i virovitičko-podravski šport. Javni poziv za iskaz interesa za iznajmljivanje sportskih terena objavljen je na stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) i Viroexpa (www.viroexpo.hr). Cijena će ovisiti radi li se o profesionalnom klubu ili rekreativcima. Javni poziv može se vidjeti OVDJE.

Vrijednost investicije koju je financirala Virovitičko-podravska županija iznosila je 623.112,00 kuna, a radove je izvela tvrtka Edel sport d.o.o. Zagreb. Podsjetimo, zahvaljujući Vladi RH, Ministarstvu poljoprivrede, Virovitičko-podravskoj županiji i gradu Virovitici, a kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, Viroexpo je gradnjom multifunkcionalne hale dobio svoj dom. Bio je to prvi ostvareni projekt kroz razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”564736″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content