Uspješan vikend Karate kluba “Virovitica”: Sara Malčec i Matija Relić zlatni u Ljubljani, Maja Kozlinger srebrna na Prvenstvu Hrvatske

Proteklog vikenda u Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama, dok je u Ljubljani održan bodovni turnir “Ljubljana Open 2019.” koji se bodovao za Europsko prvenstvo, koje će se održati u veljači 2020. godine.

U Sloveniji su nastupili Sara Malčec u mlađim seniorkama i Matija Relić u disciplini kata. Sara i Matija pobijedili su sve svoje suparnike i tako su oboje osvojili prva mjesta i najviše bodova za Europsko prvenstvo.

Na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci iz virovitičkog karate Kluba nastupili su:

U subotu, 16. studenoga u konkurenciji mlađih seniorki nastupila je Monika Bubnjić u kategoriji do 61 kilograma. Izgubila je prvu borbu te je dobila šansu za treće mjesto nakon borbi u repasažu. Nažalost Monika je izgubila i tu borbu s nemogućnošću daljnjeg nastupa.

Drugi dan, u nedjelju, 17. studenoga nastupio je Mihael Štefović u kategoriji do 57 kilograma. Mihael je pobijedio u dvije borbe, dok je treću izgubio. U nastavku, kroz pobjede u repasažu izborio se za treće mjesto i brončanu medalju.

U kategoriji do 52 kilograma Chris Malčec prvu borbu pobjeđuje, dok drugu gubi. U repasažu u trećoj borbi pobjeđuje, a četvrtu gubi. To je ujedno bila borba za treće mjesto, pa se tako morao zadovoljiti plasmanom od petog od sedmog mjesta.

U nastavku nastupila je Maja Kozlinger u kategoriji do 53 kilograma, koja je zaustavljena tek u finalu i to s 2:1, pa je tako osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Ovo je jedan od boljih uspjeha Maje unazad par godina, iako joj je zamalo izmakla titula najbolje u svojoj kategoriji.

Na prvenstvu je nastupio i Patrik Lukačević do 67 kilograma, koji je izgubio prvu borbu i pravo daljnjeg nastupa.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”563856″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content