70 GODINA RUKOMETA U VIROVITICI Povodom velike obljetnice prisjećanje na slavne dane virovitičkog rukometa u utorak, 10. prosinca

Prije sedamdeset godina profesor Vilim Tičić došao je u virovitičku gimnaziju na mjesto nastavnika tjelesnog odgoja.

Vrlo brzo je djevojke i mladiće “zarazio” rukometom. Rukomet postaje jedan od najpopularnijih sportova u Virovitici, a u ženskoj populaciji i najmasovniji. Virovitički ogranak Matice Hrvatske u utorak, 10. prosinca u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica organizira okrugli stol 70 godina rukometa u Virovitici u sklopu manifestacije Prosinac u gradu.

O prošlosti virovitičkog rukometa govorit će Ladislava Horak Jergović, nekadašnja igračica i reprezentativka, Matija Pavličević, koji istražuje povijest rukometa, Trpimir Markotić, nekadašnji novinar Virovitičkog i Večernjeg lista i Mario Šolc, tajnik Županijskog rukometnog saveza, tajnik ŽRK 1234 Virovitice i suradnik ICV-a.

Sve nazočne će u ime predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovca pozdraviti Antun Blažević, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, član Skupštine hrvatskog saveza i predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content