ADVENT U ČAČINCIMA Druženje s Djedom Božićnjakom i vilenjacima

U sklopu manifestacije ”Advent u Čačincima” u prelijepom ambijentu, pravoj maloj Božićnoj bajci mjesnog doma u Čačincima, održan je Božićni program za najmlađe. Kuhao se čaj, jele tople lepinje i kokice dok je djecu zabavljao Djed Božićnjak s vilenjacima. Bilo je veselo, bajkovito i zabavno, a poruka kako ovog događaja tako i cijele manifestacije je mir, sreća, dobro i Božić u srcima svih. Manifestaciju organizacijski potpisuju Turistička zajednica općine Čačinci i KUD-Čačinci, a pokrovitelj koji je ovoga puta osigurao poklone djeci je općina Čačinci.

– Zamislili smo ovaj događaj kako bi svim mještanima Čačinaca približili one prave vrijednosti Božića kojih je danas sve manje. Bilo je doista prekrasno, svi su se zajedno družili, plesali i pjevali, a veseli Djed Božićnjak oduševio je sve, i male i velike. Organizirali samo darivanje te potom fotografiranje djece, a posebno atraktivan bio je facepainting, oslikavanje lica božićnim motivima za što su zaslužne Ana Krmpotić i Elena Bošnjak. Ovdje priči nije kraj, sličan ovakav program pripremljen je i za nedjelju koja dolazi, 22. prosinca pa tako pozivamo sve mještane Čačinaca i okolice da nam se pridruže – rekla je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica.

Osim novog Božićnog programa, u sklopu Adventa u Čačincima, bit će održano još nekoliko odličnih sadržaja pa će tako 21. prosinca od 9 sati u mjesnom domu biti Božićni sajam, a 26. u 18:00 sati u župnoj će Crkvi Presvetog Trojstva biti održan prepoznatljivi veličanstveni čačinački Božićni koncert s prikazom živih jaslica, a šećer na kraju je veliki doček Nove 2020. Godine u mjesnom domu. (www.icv.hr, vg)