BOŽIĆNI SAJAM Brojni izlagači i Moto Mrazovi donijeli blagdanski duh u Špišić Bukovicu

Špišić Bukovicom danas (nedjelja) je zavladao blagdanski duh. Ispred Društvenog doma na 5. Božićnom sajmu uživali su svi uzrasti, od najmlađih do najstarijih. Na štandovima čak 25 izlagača posjetitelji su mogli vidjeti sve, od božićnih ukrasa i različitih rukotvorina do meda i domaće zimnice. Bilo je tu i kuhanog vina, kobasica, pečenog šarana i fiš paprikaša, kao i lepinja, ušećerenih jabuka, pogačica s čvarcima i raznih kolača za koje su se pobrinule udruge iz Špišić Bukovice, Udruga umirovljenika, Udruga vinogradara i voćara Sv. Ivan, ŠRD Lendava, Udruga hrvatskih branitelja i Zajednica žena “Katarina Zrinska”, kao i Udruga žena “Bukovčanke” koje su za ovu prigodu izradile i božićne ukrase kojima su djeca kitila bor.

Proizvode sa svojeg OPG-a, kao i svake godine do sada, izložila je i Alenka Dudašić. – I ove godine nudimo sve naše i domaće. Različite voćne likere, od limuna, kadulje, našu domaću zimnicu i pšenicu, kao i božićne ukrase i adventske vijence.

Redovan izlagač na bukovačkom Božićnom sajmu je i Branka Kukec čije su rukotvorine mamile poglede posjetitelja. Od heklanih božićnih kuglica, do oslikanih flaša i vilenjaka, svatko je mogao pronaći nešto za ukrašavanje svog doma.

Već tradicionalno, najviše pozornosti i osmijeha zaradili su Moto Mrazovi MK “Alka” Špišić Bukovica. Kao i obično, veseli i raspoloženi, Moto Mrazovi su i ove godine dijelili poklone još veselijim mališanima. Prema riječima predsjednika Kluba Zvonka Lulića i stručnog savjetnika Marina Rengela, ovo darivanje je postala tradicija u kojoj jednako uživaju motoristi i djeca.

– Ovo je već tradicija našeg Kluba. Prosinac je mjesec humanitarnog djelovanja Moto kluba Alka, darovali smo krv, posjetili djecu na Odjelu pedijatrije u Općoj bolnici Virovitica, a sve završavamo s ovim darivanjem djece na Božićnom sajmu, pod pokroviteljstvom Općine Špišić Bukovica – istaknuli su.

Sajam je i ovoga puta održan u organizaciji Općine Špišić Bukovica, a u božićnom ugođaju uživao je i načelnik Hrvoje Miler.

– I ove smo godine okupili brojne izlagače koji posjetiteljima nude zaista široku ponudu proizvoda. Naše udruge pobrinule su se za izvrsne delicije i za svakoga ovdje imamo nešto. I ove godine su s nama Moto Mrazovi koji sajmu zaista daju poseban doživljaj. Vrijeme baš i nije za vožnju na motoru, no oni su i ove godine odlučili darivati najmlađe i na tome im zaista hvala – rekao je načelnik općine Hrvoje Miler.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji. (www.icv.hr, ml)