BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI KONCERT GRADSKE GLAZBE I MAŽORETKINJA Publiku oduševila izvedba skladbe „Moment for Morricone“ i svjetlosna koreografija mažoretkinja

U sklopu manifestacije “Prosinac u gradu” večeras (ponedjeljak) je održan tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe i Mažoretkinja gradske glazbe Virovitica. Svu raskoš glazbene umjetnosti pokazao je puhački orkestar izvedbama poput “Abba gold”, “Blue rock”, zatim “Blues factory ”, “Bohemian Rapsody”, “Sleight ride”, a osobite ovacije publike izazvala je popularna kompozicija iz kultnog filma „Dobar, loš, zao“ – „Moment for Morricone koja je potom nagrađena gromoglasnim pljeskom.

Dinamičan ples mažoretkinja plijenio je poglede mnogobrojne publike. Mažoretkinje su publiku počastile plesom na nekoliko fenomenalnih koreografija. Nastupale su dječji sastav, kadetkinje, juniorke, i seniorke koje su oduševile posebnim svjetlosnim efektima.

MG 8974Orkestar se ove godine može se pohvaliti brojnim gostovanjima u mnogim Hrvatskim gradovima, ali i izvan granica Lijepe Naše. Također, Gradska glazba Virovitica, ove godine je osvojila srebrnu plaketu na Državnom natjecanju u Novom Vinodolskom.

Dinamične ritmove prate i plesni koraci mažoretkinja koje su se ove godine okitile srebrnom i brončanom medaljom na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Agenu, u Francuskoj.

MG 9068– Radostan sam i ponosan na svoj orkestar. Svake godine na Božićnom koncertu publici predstavimo svoj cjelogodišnji rad. Iako smo amateri, nastojimo trudom opravdati našu ljubav prema orkestralnoj glazbi. Veseli me što učenici glazbenih škola, nakon školskih obaveza uspijevaju pronaći vremena za Gradsku glazbu. Trudimo se kroz rad održavati i pozitivnu energiju te uživati u onome što radimo – istaknuo je Silvio Paloš, dirigent orkestra Gradske glazbe Virovitica.

MG 9007U poznatim skladbama i dinamičnim plesovima uživale su zamjenica gradonačelnika, Vlasta Honjek-Golinac te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, Vesna Šerepac. (www.icv.hr, lmh, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”572057″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content