ČAK 400 MILIJUNA VREĆICA ČAJEVA GODIŠNJE Spider grupa otvorila novi pogon u Pitomači

Danas (petak) je u Pitomači svečano otvorena nova tvornica vodećeg hrvatskog proizvođača čajeva Spider grupe Pitomača. Najsuvremeniju tvornicu za pakiranje čajeva otvorili su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Tomislav Tolušić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta Zdenko Lucić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačič, predsjednik Uprave tvrtke Herbarium Federico Dodero i predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača Denis Nemčević.

Otvorenju su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Marijo Klement, predstavnici HGK-Županijske komore Virovitica, poslovni partneri, suradnici i brojni drugi uzvanici.

Zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji, kontinuiranom rastu i posvećenosti u proizvodnji čajeva Spider grupa Pitomača stvorila je preduvjete za još snažniji iskorak na tržište. Otvoren je novi proizvodni pogon, a u najvećoj i najsuvremenijoj tvornici za pakiranje čajeva od sada će se pripremati i čajevi koji se na tržištu nalaze pod brendom Naturavita.

IMG 1086

USPJEŠNA OBITELJSKA TVRTKA

Nošeni obiteljskim duhom i tradicijom, Naturavita čajeve razvija tim stručnjaka koji brine o uzgoju i preradi bilja po principu od polja do stola. Ukupna investicija u novi proizvodni pogon te izgradnju i opremanje iznosi više od 28 milijuna kuna, a ostvareno je i pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 50 posto. Zahvaljujući novoj tvornici, kapaciteti proizvodnje bit će 400 milijuna vrećica čajeva godišnje, što je za čak 100 milijuna vrećica više u odnosu na prošlo razdoblje.

– Kad govorimo o otvaranju novih pogona, Jan Spider je jedna od najboljih obiteljskih firmi, ne samo u našoj županiji, nego i puno šire. Ulaganja poput ovih omogućuju daljnja zapošljavanja, a u doba kad nije lako u proizvodnji ljekovitog bilja i čajeva, grupacija Jan Spider ide i dalje u pozitivnim smjerovima – rekao je Tomislav Tolušić. Istaknuo je kako ova  investicija znači puno i proizvođačima primarnog proizvoda, kao što su kamilica i ostalo ljekovito bilje, jer im omogućuje veći otkup i sigurniji plasman, ali i da ima važnu ulogu u izvozu. Svakako je to dobra vijest, istaknuo je, za 150 ljudi koji rade u tvrtki te poručio kako i u bliskoj budućnosti očekuje nove investicije.

IMG 1099

Čestitke na otvorenju uputio je državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić.

– Drago mi je da ste koristili sredstva iz EU fondova, što je dokaz da pametno planirate svoj razvoj. Republika Hrvatska, srećom, ugovara EU fondove iznad prosjeka EU. Uskoro ćemo otvoriti i novi natječaj, za istraživanje i razvoj, putem kojeg ćemo poduzetnicima podijeliti više od 100 milijuna eura. Tako će i za vaš daljnji razvoj biti prilike, za dodatna bespovratna sredstva, a sve naše institucije su vam na raspolaganju, za svu pomoć koju trebate u daljnjem širenju poslovanja – naglasio je Z. Lucić.

IMG 1127

VAŽNI ZA ŽUPANIJSKO GOSPODARSTVO

Župan Igor Andrović rekao je kako je tvrtka Jan Spider kontinuiranim ulaganjima pokazatelj da se ustrajnošću i odgovornim poslovanjem mogu napraviti velike stvari ne samo na lokalnoj, nego i na svjetskoj razini.

– Ovo je samo nastavak procesa koji je započeo davno prije. Dugogodišnja tradicija ove tvrtke, kontinuirani rast i posvećivanje pozornosti proizvodnji čajeva doveli su do toga da je danas tvrtka Spider grupa na tržištu korak ispred konkurencije. Nadam se da će tvrtka uspješno poslovanje i dalje nastaviti, s brendom Naturavita, koji će se pakirati ovdje, u najvećoj i najsuvremenijoj tvornici te da će njihov izvoz biti još uspješniji – poželio je župan Andrović koji naglašava važnost ove tvrtke u gospodarstvu, rastu i zapošljavanju na području Virovitičko-podravske županije.

IMG 1143

Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić također je uputio čestitku svim uključenima u ovu vrijednu investiciju, pohvalivši poslovanje tvrtke Jan Spider, a koja uz izvrsne poslovne rezultate, od samog početka pokazuje i svoju društvenu odgovornost.

-Tvrtka je uvijek pomagala klubovima i udrugama na području naše općine i jedno su od onih poduzeća s kojima je užitak raditi i surađivati – ocijenio je načelnik Ž. Grgačić.

MODERNI I EKOLOŠKI SVJESNI

Najsretniji su pak bili sami ulagači – predsjednik Uprave tvrtke Herbarium Federico Dodero i predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača Denis Nemčević.

IMG 1154

– U ove tri godine, učinili smo puno, radili smo po 24 sata dnevno, no postigli smo rast koji smo željeli. Naši ciljevi još nisu gotovi, no na dobrom smo putu. Danas stojimo na onome što smo Denis i ja i naše obitelji gledali kao viziju prije punih šest godina, a imamo i novu, za budućnost. To je biti među pet najboljih u svijetu, ta nas vizija drži, za nju se zajedno borimo svaki dani, ne samo kao poslovni tim, nego i kao obitelj – istaknuo je F. Dodero koji je zahvalio svima uključenima u ovu investiciju.

-Ovom investicijom u novi pogon tvornice Herbarium koju danas puštamo u rad otišli smo još korak dalje od konkurencije, jer se radi o najmodernijoj tehnologiji u svijetu koja se bavi finalizacijom proizvodnje čajeva. Svjetski trend je da čajevi budu bio razgradivi i eko frendly. Tako pakirani čajevi neće koristiti celofan, najlon, metal i druge materijale koji nisu bio razgradivi. Uz vlastiti brend – Naturavita čaj, proizvodimo čajeve pod imenima vodećih trgovačkih lanaca u svijetu koje oni distribuiraju svojim kupcima.

IMG 1183

To je golema odgovornost, ali i povjerenje koje smo stekli – istaknuo je Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača. Novi pogon donio je priliku i za nova radna mjesta, ali i buduće investicije ove uspješne obiteljske tvrtke koja ima implementirane sustave kvalitete IFS Food verzija 6, HACCP, UTZ i EU Organic.

– Planovi za budućnost su, kao i dosad, intenzivni i dinamični, tako da i u budućim razdobljima planiramo rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, širenje na ostala tržišta te nova zaposlenja – istaknuo je D. Nemčević. (www.icv.hr, mlo, foto: I Bedeković)

[g-gallery gid=”567296″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content