FOTO U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica otvorena samostalna izložba Ivane Molnar

U okviru manifestacije “Prosinac u gradu”, koju već duže vrijeme vrlo uspješno organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica Grada, u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici danas (četvrtak) je otvorena samostalna izložba virovitičke likovnjakinje Ivane Molnar.

Ivana, koja je djelatnica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, članica je LIK-a “Nikola Trick”, također i Kreativne udruge Unikat iz Virovitice, a mnogima je poznata i kao autorica dvije slikovnice: “Miko i Virka u šetnji našim gradom” te slikovnice “Usamljena svjetiljka”.

Ivana je već više puta sudjelovala na grupnim izložbama, a ova u Dnevnom boravku joj je prva samostalna, na koju ju je, kao što kaže, nagovorila voditeljica Dnevnog boravka Sanja Kolar, što nam je prigodom otvaranja izložbe i potvrdila.

IMG 2397 Custom

-Da nije bilo Sanje, ne bi bilo ni ove izložbe, ali također zahvaljujem i predsjednici LIK-a Nikola Trick Jaroslavi Lulić, koja me svesrdno podržala u ovoj namjeri. Izložbu čini 26 slika rađenih u tehnici ulje na platnu i akrilik. Vjerujem da ću, sada kada sam uvidjela da sam uspješno probila led, samostalne izložbe nastaviti i dalje, ali isto tako i redovno sudjelovati na grupnim izložbama svog kluba. U svakom slučaju svi oni koji vole pejsaže, cvijeće, uglavnom motive iz prirode, izložbu mogu razgledati u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica do sredine siječnja iduće godine – rekla nam je autorica izložbe Ivana Molnar.

IMG 2400 Custom 1

O samoj autorici tom prigodom govorili su i voditeljica Dnevnog boravka Sanja Kolar te predsjednica LIK-a “Nikola Trick” Jaroslava Lulić, a izložbu je u ime Grada Virovitice otvorila zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac. Na ovoj izložbi uz korisnike Dnevnog boravka i ostale posjetitelje, nazočila je i direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”568669″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content