FOTO Zvjezdan Grandić iz Orahovice osvojio prvi Memorijalni šahovski turnir braće Markotić

U organizaciji Šahovskog kluba “Virovitica” odigran je Prvi memorijalni brzopotezni šahovski turnir u spomen na braću Branimira i Domagoja Markotića, koji su kao igrači i organizatori, ostavili neizbrisiv trag u radu jednog od najstarijih šahovskih klubova u Hrvatskoj.

Na turniru je sudjelovalo 26 igrača iz Orahovice, Slatine, Đurđevca, Grubišnog Polja, Virovitice, Špišić Bukovice, Suhopolja, Gradine i Gornjeg Bazja. Bio je to, posljednjih godina jedan od najjačih turnira odigranih u Virovitici, jer je nastupilo čak sedam majstorskih kandidata. Igralo se po Švicarskom sistemu u devet kola, a borba za konačni plasman bila je neizvjesna sve do kraja.

IMG 4647 Custom

Prvo mjesto osvojio je majstorski kandidat Zvjezdan Grandić iz Orahovice (član ŠK Slavonac iz Našica) sa 7 bodova, koliko je sakupio i prvokategornik Ivan Lijović (ŠK Virovitica), ali s nešto slabijim Buholzom. Pored Lijovića, najugodnije iznenađenje turnira bio je drugokategornik Antun Furjan (ŠK Bilogora 91. iz Grubišnog Polja), koji je izborio treće mjesto sa 6,5 bodova.

Prvoplasirana trojka primila je lijepe pehare, koje su u ime obitelji Markotić, uručila djeca Branimira i Domagoja Markotića – Matko i Margareta. Prigodne nagrade primili su i najmlađi sudionici turnira, učenici nižih razreda Osnovne škole Gradina – Matija Žeravica, Adrian Milak i Ivano Šimić, kao i najstariji 74-godišnji Zvonko Požežanac iz Virovitice.

IMG 4634 Custom

Turnir je odlično vodio sudac Franjo Knežević, koji se uz predsjednika ŠK Virovitice Marka Ivankovića i Trpimira Markotića svim sudionicima zahvalio na dolasku i pozvao ih i iduće godine na još jači memorijalni turnir u spomen na braću Markotić.

Memorijal braće Markotić su potpomogli Sportska zajednica grada Virovitice, tvrtka Grafiti Becker iz Virovitice i Spider grupa iz Pitomače.

IMG 4640 Custom

Konačni poredak:

1.-2. Zvjezdan Grandić (ŠK Slavonac Našice) i Ivan Lijović (ŠK Virovitica) sa 7 bodova, 3. Antun Furjan (ŠK Bilogora 91. Grubišno Polje) 6,5, bodova, 4.-5. Marijan Špoljar (ŠK Slatina) i Zdenko Vanđija (ŠK Picok Đurđevac) 6 bodova, 6.-8. Marko Stipandić (ŠK Virovitica), Franjo Vidalina (ŠK Slatina) i Željko Žuti (ŠK Virovitica) 5,5 bodova, 9.-14. Milan Čubelić (ŠK Slatina), Marko Ivanković, Miroslav Golubić, Vlado Pucan, Mile Bićanić i Miodrag Beneš (svi ŠK Virovitica) sa 5 bodova, 15.-16. Gordan Fuček (ŠK Picok) i Petar Bićanić (Suhopolje) 4,5 bodova, 17.-20. Zvonimir Požežanac, Milan Barić i Mario Pažin (svi ŠK Virovitica) i Željko Margeta (ŠK Bilogora 91.) sa 4 boda, 21.-22. David Bakić (Gornje Bazje) i Adrian Milak (Gradina) 3, 23.-25. Matija Žeravica, Ivano Šimić (oba Gradina) i Nikola Stjepanović (Suhopolje) 2 boda i 26. Denis Sambol (Gornje Bazje) s 1 bodom.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”571523″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content