GODINA DANA OD OSNUTKA TENISKOG SAVEZA VPŽ Felendeš: Fokus ostaje na rad s djecom, a uskoro počinje besplatna škola tenisa

Malo manje od godinu dana prošlo je otkako je osnovan Teniski savez Virovitičko-podravske županije. Točnije 13. siječnja 2019. godine u prostorijama Športskog društva “Tvin” Virovitica održana je osnivačka skupština već spomenutog teniskog Saveza, na kojoj su, uz domaći “Tvin” sudjelovali i Teniski klub Slatina te virovitički “AS”.

Za čelnog čovjeka novoosnovanog saveza imenovan je Saša Felendeš, inače alfa i omega Teniskog kluba “Tvin” Virovitica. Felendeš je izabran na mandat od četiri godine, kao i njegov dopredsjednik Slaven Mađarić, inače predsjednik Teniskog kluba Slatina, dok je mjesto tajnice pripalo Silviji Uzelac, predsjednici virovitičkog TK “AS”.

O vrlo uspješnoj 2019. godini, kao i planovima za naredno razdoblje porazgovarali smo s predsjednikom TS VPŽ Sašom Felendešom.

-Moram priznati da smo u Savezu svi vrlo zadovoljni 2019. godinom. Konačni su stvoreni uvjeti za tenis tijekom cijele godine, a to se, između ostaloga odnosi i na dvoranu Viroexpo, u kojoj ove zime mogu trenirati svi klubovi iz naše županije. Bitno je naglasiti i suradnju s Teniskim savezom Osječko-baranjske županije, na čijem je čelu Vatroslav Šrajer. Riječ je o jednom od najboljih županijskih teniskih saveza u Hrvatskoj i ovim putem se zahvaljujem na svakoj pomoći koja je proizašla iz ove međusobne suradnje – kaže nam Saša Felendeš.

Uz spomenute klubove – osnivače Županijskog teniskog saveza VPŽ priključio se i Teniski klub Orahovica, dok je pristupnicu zatražio i virovitički “Didon”, o čijem će se ulasku odlučivati na sljedećoj skupštini Saveza. Napredak, kako u infrastrukturi, tako i u radu s djecom, ali i starijim dobnim uzrastima itekako je vidljiv u svim županijskim klubovima.

-Teniski klub Slatina, uz ekipu veterana priključio se i 3. seniorskoj ligi, a posebno nas veseli početak rada s djecom. Uz već dva postojeća terena, u funkciju su doveli i treći teren, a uspjeli su i osposobiti klupske prostorije. Teniski klub Tvin ove je godine kompletno uredio sva tri terena s modernim sustavom navodnjavanja. Uz veterane i seniore, pokrenuo je i Školu tenisa za one najmlađe, a isto tako vodi brigu o nadarenim natjecatejima seniorima, koji konačno mogu ozbiljno trenirati kroz cijelu godinu – dodao je Felendeš te naglasio kako je Tvin ove godine proslavio 30 godina postojanja, za što je dobio zahvalnicu Grada Virovitice. Povodom velike obljetnice održan je, sada već tradicionalni iznimno jak teniski turnir “Žuja kup”.

I u 2020. godini fokus Teniskog saveza VPŽ bit će na rad s djecom, kao i učlanjenje ostalih županijskih klubova u Savez.

-Glavni cilj našeg Saveza je promicanje tenisa kod  najmlađe populacije i provođenje besplatne škole tenisa u županijskim klubovima, kao i organiziranje kampova, odnosno turnira za djecu. Prvi kamp održat ćemo već ovog vikenda u Virovitici, a sudjelovat će Teniski savezi Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije – govori S. Felendeš.

Ove godine, po prvi puta su održana i dva dvoranska turnira za djecu do 12 i 14 godina u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i Tenis kluba “Didon” Virovitica.

-Savez podržava takve turnire i u budućnosti će predlagati da svi klubovi u županiji organiziraju takve vrste turnira, jer je svima nama u interesu da se takvi turniri održavaju upravo u našoj županiji. Time bi se roditeljima natjecatelja smanjili troškovi, a ujedno je odlična promocija kako Virovitičko-podravske županije, tako i hale Viroexpo. Ne smijemo zaboraviti niti naše seniore, odnosno veterane za koje će i u 2020. godini biti, uz puno manjih turnira, organizirani već tradicionalni Memorijalni turnir za Acu, Žuja kup i Slatina open, čime će i njihove potrebe biti zadovoljene – istaknuo je Felendeš.

Hala Viroexpo zaista je pun pogodak Virovitičko-podravske županije. Pod istim krovom u isto vrijeme, a da nikom ne smetaju, na certificiranim terenima s vrhunskom opremom, mogu biti i tenisači i rukometaši i stolnotenisači i košarkaši, ali i oni koji vole badminton, karate, boks, odnosno svi koji vole sport, aktivno ili rekreativno.

-Drago nam je da se tenis nakon dugog niza godina diže na jednu novu razinu u našoj županiji. Hala Viroexpo postaje županijski teniski centar. Ovim putem želim se zahvaliti virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, njegovom zamjeniku Mariju Klementu i njihovom timu ljudi, kao i direktoru sajma Viroexpo Bojanu Mijoku, koji su nam omogućili ovakve uvjete i nadam se još boljoj suradnji u narednom periodu. Svim žiteljima Virovitičko-podravske županije želim sretan Božić i uspješnu 2020. godinu – zaključio je predsjednik TS Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content