Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin: Neizglasavanje proračuna ne odgovara nikome

Gradska organizacija HSS-a Orahovica sazvala je tiskovnu konferenciju ponukanu događanjima na posljednjoj sjednici gradskog Vijeća na kojoj nisu prošli rebalans Proračuna za 2019. ni prijedlog Proračuna za 2020. godinu. Nakon obraćanja predsjednice HSS-a Orahovice Marije Šafer te predsjednika kluba vijećnika Igora Hozića, obratila se gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin naglasivši kako ovakva politička situacija i neizglasavanje rebalansa i Proračuna za iduću godinu nikome ne odgovara.

– Kao odgovorna vlast, ukoliko odluka o privremenom financiranju bude donesena na Gradskom vijeću, moramo se držati Zakona, a to je da smijemo raditi nužno financiranje što znači da otpadaju sve nove investicije i ugovori, sve planirano, a preostaje nam samo tzv. hladni pogon. Pregledat ćemo poslovanje svih gradskih poduzeća i vidjeti na koji način sada dalje provoditi poslovanje kako funkcioniranje ne bi bilo u gubitku. Žao mi je što su vijećnici oporbe bili protiv Proračuna, a da nisu imali niti jedan konstruktivan prijedlog da ga promjene ili poboljšaju. Ukoliko do izbora dođe, sve zajedno, s ponovnim usvajanjem proračuna se može odužiti čak na 4-5 mjeseci, i definitivno ovo doista nikome ne odgovara, a posebno našim građanima, institucijama i udrugama. Moram svakako reći da ćemo napraviti sve da određene stvari ne dođu u blokadu, sve ono što nam je po zakonu moguće, kako naši sugrađani ne osjetili ovu novonastalu politički krizu u našem gradu – rekla je Petin te uputila apel vijećnicima.

-Ponovno kao i prije prošle sjednice Gradskog vijeća, apeliram na sve vijećnike na razum, da sjednemo za stol i razgovaramo jer je to ono što je potrebno građanima grada Orahovice i nije fer upravo prema građanima da sada zbog nekih osobnih animoziteta dovedemo grad u blokadu. Isto tako, moram reći da bez obzira kada podnosili Proračuna za 2020. on se ne može bitno mijenjati, a ako isti ne prođe zaustavljaju se sve one pozitivne mjere koje činimo za razvboj grada, posebno za gospodarstvo, školstvo i zdravstvo – rekle je Petin te na kraju dodala:

-HSS je spreman na nove izbore na koje će izaći samostalni želeći nastaviti svoj uspješan program kojim smo pokrenuli ovaj grad – zaključila je. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content