Gruba obrana Umažanki nije spriječila virovitičke Lavice u osvajanju novih prvoligaških bodova

Na gostovanje u Umag rukometašice 1234 Virovitice otputovale su oslabljene. Na put nije otišla vratarka Iva Biuk zbog smrtnog slučaja u obitelji, tako da je treneru Vladimiru Gašparcu na vratima uz Mariju Devald bila na raspolaganju samo mlađa kadetkinja Paula Ištvanović, kojoj je to bio prvi nastup u 1. ligi.

Ni domaća ekipa nije bila kompletna. Tena Mataija je bila u sastavu, ali nije ulazila u igru.
Domaća ekipa povela je na početku 2:0. Gošće su izjednačile. Nekoliko minuta se igralo gol za gol, dok se Lavice nisu u potpunosti razbudile i preuzele kontrolu rezultata i utakmice u svoje ruke. Do odlaska na odmor gošće iz Virovitice su imale stalnu prednost od dva do pet pogodaka. Na pauzu se otišlo rezultatom 16:14 za 1234 Viroviticu.

IMG 3761 Custom

Domaća ekipa je teško nalazila rješenja za raspoložene Maju Mlinarić, Tamaru Hudoletnjak i Tenu Mioč-Cabadaj.

U nastavak utakmice gošće su ušle još raspoloženije i napravile prednost od sedam pogodaka (28:21) te su prisilile domaćeg trenera Brunu Marosa da u roku od nepunih šest minuta iskoristi obje minute odmora. Domaći sastav počinje igrati hazarderski, striktno pokrivajući najubojitije Lavice. Obrana Umažanki bila je gruba, što nije uvijek kažnjeno isključenjima. Malo po malo prednost Lavica se topi. Jedanaest minuta prije kraja isključene su dvije gostujuće igračice, Lukrecia Veršec i Maja Mlinarić. To je domaća ekipa iskoristila i uspjela izjednačiti na 30:30.

IMG 3756 Custom

Razbudila se i domaća publika koja je frenetično počela bodriti umaške Lavice. U tim trenucima gošće je na životu svojim zgodicima držala Ivana Kirin. Nekoliko idućih minuta igralo se gol za gol. Tri minute prije kraja gošće se uspijevaju odlijepiti na dva pogotka prednosti, što je značilo da bodovi putuju u Viroviticu. Virovitičke rukometašice već četvrti puta su uspjele riješenu utakmicu dovesti do neizvjesne završnice, ali ovog puta su se uspjele vratiti i po prvi puta u ovoj sezoni dobiti utakmicu s dva pogotka prednosti. Sve igračice koje su ušle u igru zaslužne su za osvajanje novih bodova.

Lavice su na najbolji način zaključile polusezonu i osvojile sedam bodova i s njima se popele na 12. mjesto na tablici. Sada u prvenstvenom natjecanju slijedi božićna stanka u kojoj se treba dobro pripremiti za nastavak, kako bi se došlo do bodova koji će osigurati opstanak u najboljem razredu natjecanja hrvatskog ženskog rukometa.

IMG 3781 Custom

1234 Virovitica: Marija Devald (6+0), Maja Mlinarić 8, Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić, Nadia Dujmović, Tamara Hudoletnjak 12 (2), Paula Ištvanović, Marija Medved, Ana Blažev, Elena Bardić, Nika Deskar 2, Ivana Kirin 8, Andrijana Miklić, Laura Oršulić i Tena Mioč Cabadaj 6. Trener: Vladimir Gašparac.

Sedmerci: 3 (2)

Isključenja: 8 minuta (Veršec 4 minute, Mlinarić i Hudoletnjak po dvije minute).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”569812″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content