I DALJE RUŠE REKORDE U 2019. u Hotelu Kurija Janković noćilo oko 10 posto više gostiju u odnosu na prošlu godinu

U Hotelu Kurija Janković zadovoljno trljaju ruke. U godini koja broji posljednje sate, imaju 4.313 noćenja, oko 10 posto više nego u 2018… Kada je Virovitičko-podravska županija, kupila ruševnu Kuriju Janković u Kapela Dvoru, tadašnji župan, Tomislav Tolušić imao je jasnu viziju što i kako. Kurija je obnovljena, u 2017. je stekla status heritage hotela ili hotela baštine s četiri zvjezdice. Od Zagreba do Osijeka nitko nema takvoga.

Osmjeh na licu je ovog ljeta zatitrao i županu Igoru Androviću, jer je Hotel Kurija Janković dobila i nove sadržaje, koji, istina, tek trebaju zaživjeti „punim plućima“… Tu je wellness, vinski bar, novi prostori za razvoj cikloturizma, nova parkirališta… S mađarskim partnerima, prijavljen je bazen koji bi se gradio europskim sredstvima. Kada sve to saživi, tada se može očekivati i više od navedenih 4.313 noćenja, jer tada će Hotel Kurija Janković doista biti „bombonijera u malom“, najljepši mali hotel kontinentalne Hrvatske, a u svom krugu imat će sve za odmor (blizina rijeke Drave, Papuka, Bilogore…), ili pak aktivni odmor, jer su kroz godine prepoznati kao cikloturistička ruta sve brojnijih biciklista ovog dijela Hrvatske.

kurija jankovic
Foto: M. Turkalj

Vrijedni djelatnici i osoblje kao i voditeljice Hotela Kurija Janković Kapela Dvor, Sanja Sudar i njena pomoćnica Ana Blatančić, podcrtavaju kako su im “zadovoljan gost i kvalitetna usluga” na prvom mjestu. Povezali su se s lokalnim proizvođačima, nude autohtono i domaće. I prepoznali su to gosti koji su 2019. godini kao svoje odredište izabrali upravo Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru. Od navedenih 4.313 noćenja, najviše su „spavali“, posjetitelji iz Hrvatske.

No, oni nemaju primat kao prijašnjih godina. Košarkaškim rječnikom, „za pola koša“ su bili brojniji od stranaca. Goste iz Hrvatske je statistički kirurški precizan e-visitor naznačio u 2.170 navrata ili 50.31 posto. Od stranaca (ukupno ih je bilo 2.143 ili 49,69 posto), najviše je onih s njemačkog govornog područja. Nijemaca je bilo 11,22 posto (484 noćenja), a Austrijanaca 4,36 posto ili 188 noćenja. I Slovencima se sviđa Hotel Kurija Janković. Oni su u prošloj godini u njoj spavali skoro svaki drugi dan. Zabilježili su 180 noćenja. Uz njih bili stu i gosti iz: Srbije (120), Italije (112), Mađarske (97). Bilo je i 95 noćenja gostiju iz Izraela i 87 iz Brazila. (vpz.hr)

kurija jankovic 4
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content