KOŠARKA “Ljudi u crnom” uništili kadete VIRKA Virovitice: Neshvatljivo je takvo slabo i nekorektno ponašanje sudaca prema mlađim uzrastima

Nakon odigranih utakmica Košarkaškog kluba VIRKA Virovitica u uzrastu M-13, M-15 te subotnje utakmice seniora, u nedjelju, 15. prosinca su i kadeti (M-17) otputovali za Vrbovec, gdje im je protivnik bio domaći Košarkaški klub Petar Zrinski.

-Odlična utakmica puna preokreta, skokova, trica ali i vrlo slabog i nekorektnog suđenja tijekom utakmice, naročito u zadnjoj četvrtini, kada kadeti VIRKE ostaju bez trojice igrača iz prve petorke zbog nepostojećih osobnih grešaka, pa i tehničke greške pri rezultatu 62:61 za Virovitičane. U zadnjoj četvrtini na scenu stupaju ionako slabi suci koji svojim odlukama u zadnje tri minute direktno utječu na rezultat na štetu gostiju. Dosuđuju četiri osobne greške i tehničku grešku koju domaći igrači pretvaraju u koševe i vode rezultatom 70:62. Tricama Nikole Ferenčevića i Petra Fuisa Virovitičani se vraćaju u igru i dolaze na minus dva, ali opet neshvatljivim odlukama u korist domaćina suci ne dosuđuju dva očita prekršaja na igračima VIRKE te krajnji rezultat od 73:68 potvrđuje pobjedu domaćina. Neshvatljivo je takvo slabo i nekorektno ponašanje sudaca prema mlađim uzrastima koje jednostavno deprimira mladiće koji zaslužuju pobjedu, a i korektniji odnos sudaca prema igračima. Na kraju korektno i uspravnih glava čestitke domaćinu na pobjedi – poručili su iz Košarkaškog kluba VIRKA Virovitica.

Nastupili i koševe postigli: Odlična igra Nikole Ferenčevića koji je “utrpao” 34 koša, uz bok njemu Roko Ključec 18 koševa, Petar Fuis 8, David Bunjevac 6, Vjekoslav Koledić 2, Ivan Žubrinić, Jakov Slavić i Edi Albreht.

SELEKCIJA M-15 DEKLASIRALA ĐURĐEVAČKU MLADOST

Odlična igra i virovitičkih pretkadeta u subotu, 14. prosinca protiv ekipe đurđevačke Mladosti. Rezultat govori sve (65:12), gdje su virovitički “klinci” doslovno pomeli ekipu gostiju uz napomenu da su svi igrači, pa i oni mlađi koji manje igraju, dobili veću minutažu i odlično odradili cijelu utakmicu.

IMG cefbe08f6338d86831c1bfdf5a27ed4a V Custom

Nastupili i koševe postigli: Luka Farkaš 13, Petar Špegelj 2, Arijan Kečkiš 6, Gabriel Kečkiš 12, Dino Zubić 9, Antonio Tutić 4, Marko Krznarić 4, Emanuel Vidović 2, Marko Teskera 7, Teo Lorenzo Radović 4, Nikola Krstanović 4, Karlo Farkaš i Karlo Pavoković.

Sljedeće kolo na domaćem parketu nastupaju selekcije M-13, M-15 (mlađi kadeti) i M-17 (kadeti), a protivnici su im KK Podravac Virje, KK Bjelovar i KK Vedi Bjelovar, u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

(www.icv.hr, KK VIRKA Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content