Ministarstvo poljoprivrede: OPG-ima s potpomognutih područja dodatnih 8,3 milijuna kuna

Radi velikog interesa prijavitelja na Natječaj za financiranje projekata u 2019. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Izmjene Natječaja za financiranje projekata u 2019. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kojima je povećana ukupna vrijednost Natječaja i to sa 7,5 milijuna kuna za 8,3 milijuna kuna, a što ukupno iznosi 15,8 milijuna kuna.

Navedenim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području.

Ovim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede pridonosi i smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.
Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava sastavilo je listu odabranih projekata, u skladu s odredbama Natječaja i predložilo ministrici poljoprivrede donošenje Dopune Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i to za još 138 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Dopuna Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava sadrži popis obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, razvojnu skupinu kojoj pripadaju te mjesto.

– S obzirom na veliki odaziv na ovaj Natječaj, ovime možemo obavijestiti da će Ministarstvo poljoprivrede i u sljedećoj, 2020. godini objaviti natječaj kojim će sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske dati potporu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za održiv razvoj, povećanje obujma proizvodnje, modernizaciju i unaprjeđenje poslovanja te očuvanje radnih mjesta kao i stvaranje novih radnih mjesta na ruralnim područjima – poručuju iz Ministarstva. (www.icv.hr, poljoprivreda.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content