Mladić (21) bez vozačke dozvole divljao cestom i udario u pješakinju (41) koja je nosila trogodišnje dijete

U subotu, 7. prosinca u jutarnjim satima, točnije 9.45 sati, u Velikoj Črešnjevici dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao 21-godišnji mladić bez položenog vozačkog ispita. On je naime, kako izvještava policija, vozio automobil virovitičkih registarskih oznaka iz smjera Sedlarice prema Otrovancu gdje je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i udario u 41-godišnju pješakinju koja je u rukama nosila svoje trogodišnje dijete.

– Prilikom vožnje i dolaskom do desnog putnog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je desnim kotačima prešao na južnu zelenu površinu ispred kbr. 35, nakon čega je došlo do zanošenja vozila pri čemu je prednjim desnim bočnim dijelom udario u 41-pješakinju, koja se kretala uz južni rub kolnika noseći u desnoj ruci svoje 3-godišnje dijete. Od siline udara pješakinja i dijete odbačene su na zelenu površinu, dok je vozilo nastavilo kretanje prema sjevernoj strani kolnika gdje je prednjim dijelom udarilo u dva rastuća stabla, nakon čega je sletio u putni jarak. Vozač i pješakinja nisu bili pod utjecajem alkohola – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske.

U prometnoj nesreći 41-godišnja pješakinja zadobila je teške tjelesne ozljede, dok 3-godišnje dijete pukom srećom nije ozlijeđeno. Protiv 21-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content