NEZAVISNA LISTA HRABRO Priopćenje za javnost vezano uz međustranački sastanak u Orahovici

Nezavisna lista Hrabro objavila je priopćenje za javnost vezano uz međustranački sastanak u Orahovici. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Gradonačelnica Petin, predsjednica Gradske organizacije HSS Marija Šafer i predsjednik kluba Vijećnika HSS u Gradskom vijeću Igor Hozić sazvali su u utorak, 17.12., hitan međustranački sastanak, na kojeg su pozvali predstavnike klubova vijećnika koji participiraju u GV, predsjednika Kluba vijećnika HDZ i predsjednika GO HDZ-a Sašu Ristera, predsjednika GO SDP-a Radoju Medenicu te predsjednicu Kluba vijećnika SDP-a u GV Ljiljanu Borić.

Tema sastanka trebala je biti trenutna situacija u Gradu – neizglasavanja Prvih izmjena i dopuna Proračuna za 2019. te Proračuna za 2020. godinu.

Osim gore navedenih vijećnika, u Gradskom vijeću sjedi i vijećnik NL Hrabro, te vijećnik SU-a, koji su na izborima za GV ukupno dobili preko 400 glasova naših sugrađana.

Nepozivanjem tih dvoje vijećnika na sastanak gradonačelnica je pokazala potpuno nepoštivanje velikog broja građana te ih na taj način potpuno omalovažava pa je tako u svom licemjernom obraćanju rekla, citiramo:
“Smatramo da je u najboljem interesu za Grad i SVE građane Orahovice razgovarati o mogućnosti postizanja dogovora i usuglašavanja stavova”.

Gradonačelnica je opet, po ne znamo koji put, pokazala da ona radi samo za svoje osobne interese, stavove usuglašava sama, ne želi preuzeti odgovornost za novonastalu situaciju te i na ovaj način izigrava “žrtveno janje”.

Tijekom dvogodišnje vlasti gradonačelnica Ana-Marija Petin nije našla vremena za ovakve sastanke.
Sada kada očito nema većinu u Gradskom vijeću grada Orahovice, a znamo da se koalicija sa SDP-om raspala upravo zbog manjka komunikacije (i nepotizma- zapošljavanje sestre bez natječaja u Gradsku upravu), očajno želi spasiti svoje uhljebe, a ne sve građane, te se javnosti pokušava predstaviti kao “ona koja brine i komunicira”.

NL Hrabro od početka argumentirano i javno ukazuje na propuste i obmane građana od strane njenih suradnika i nje same.

Izostanak komunikacije s građanima, zapošljavanje stranački podobnih, netransparentno raspolaganje proračunskim novcem, sukobi interesa, otpuštanje i prijetnje otkazima “nepodobnih” samo su neki primjeri na koje smo javno ukazivali, čak i pod prijetnjama prijavljivanja policiji i tužbama.

Nama je jasno da njoj, matematički, ruke vijećnika NL Hrabro i Stranke umirovljenika nisu potrebne za stvaranje većine potrebne za izglasavanje odluka koje pokušava nametnuti u Gradskom vijeću.

Svjesno nepozivanje svih vijećnika na raspravu koja bi se u konačnici trebala ticati svih građana dokaz je kolika je niska razina demokracije u našem gradu, a time ujedno i kolika je potreba za smjenom ovakve vlasti.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content