Otvorena rekonstruirana zgrada tekstilne tvornice Venita u Poduzetničkoj zoni Antunovac

U petak je otvorena dogradnja tekstilne tvornice Venita d.o.o. koja je još 2009. svečano pustila u rad pogon za preradu tekstila. Nakon ishođenja građevinske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju postojeće poslovne zgrade namijenjene za proizvodnju tekstilne odjeće u Poduzetničkoj zoni II u Antunovcu (2016. godine), prostor je rekonstruiran, dograđen i, od petka, otvoren. Prema riječima direktora tvrtke Irfana Anadolca, vrijednost provedenih radova iznosi oko 2 milijuna kuna. Proizvodnja uključuje ženske kostime, jakne, suknje, hlače i druge odjevne predmete koji se plasiraju na šire europsko tržište.

1 26
Foto: virovitica.hr

Direktor Irfan Anadolac naglasio je važnost ove rekonstrukcije i proširenja prostora jer će ono omogućiti bolje uvjete rada i mogućnost napretka te zapošljavanja novih radnika. Trenutno u pogonu radi sveukupno 42 djelatnika, a sedamnaestoro od njih od samih su početaka dio pogona što je direktor posebno istaknuo.

– Imamo 17 ljudi koji su s nama radili gotovo od prvoga dana i već su 10 godina dio tima. Za njih je to jedan mali jubilej te im ovim putem zahvaljujem i čestitam na tome.

Zahvalio je i na dugogodišnjoj podršci Grada Virovitice te svim poslovnim partnerima koji su pomogli i davali podstreh za napredovanje.

2 26
Foto: virovitica.hr

Nakon prisjećanja svega što je prošao zajedno sa svojim djelatnicima u sklopu posla, direktor tvornice Venita osvrnuo se i na budućnost u kojoj će, kaže, pokušavati zadržati intenzitet posla i pratiti tržište.

Gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin tom je prilikom pohvalio rad svih prisutnih, osvrnuo se na trenutnu gospodarsku situaciju te istaknuo kako će naredna razdoblja biti usmjerena upravo ka jačanju gospodarstva i zapostavljenih djelatnosti. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”571161″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content