Otvoreno reciklažno dvorište općine Pitomača: Evo kada ga možete početi koristiti

S radom je počelo novoizgrađeno reciklažno dvorište Općine Pitomača. Dvorište, kojim upravlja Komunalno Pitomača d.o.o., nalazi se u Industrijskoj zoni Rakitka, Kladare 19 F.

– Cilj projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Općine Pitomača je povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količina otpada koji se odlaže na odlagalište, prije svega problematičnog otpada, otpadnog papira, metala, plastike, tekstila te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada, kao i posebnih kategorija otpada koje su propisane Pravilnikom o gospodarenju otpadom – kažu iz Komunalno Pitomača.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta u zimskom periodu je utorkom od 08:00 sati do 16:00 sati te petkom od 07:00 sati do 15:00 sati.

Reciklažno dvorište konferencija 16

– Mole se korisnici koji će dovoziti otpad u reciklažno dvorište da otpad sortiraju po vrsti kako bi si olakšali odlaganje otpada u spremnike, jer donosilac sam odlaže otpad – ističu. Popis otpada koje se može zaprimati u reciklažnom dvorištu je u priloženoj tablici.

Sav dovezeni otpad zaprima se bez naknade te će se voditi evidencija o zaprimljenoj vrsti i količini komunalnog otpada nastalom u kućanstvima (otpad nastao obavljanjem neke djelatnosti obrtnika, trgovačkih društava i OPG-ova ne može zbrinjavati u reciklažnom dvorištu).

– Iz navedenog razloga molimo vas da sa sobom ponesete osobnu iskaznicu i prilog zadnjeg računa za odvoz miješanog komunalnog otpada – kažu iz tvrtke. (www.icv.hr, Komunalno Pitomača d.o.o.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content