POSLOVNI PARK VIROVITICA Energetska obnova višestambenih zgrada: Evo kada do bespovratnih sredstava

U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja 4. prosinca održana je Konferencija pod nazivom „Energetska obnova višestambenih zgrada“ na kojoj su sudjelovali i predstavnici Poslovnog Parka Virovitica d.o.o. Konferencija je namijenjena svim potencijalnim prijaviteljima na novi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za obnovu višestambenih zgrada.

Očekuje se da će objava novog poziva biti u prvom kvartalu 2020. godine, a sredstva će se dodjeljivati putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava u modalitetu trajnog poziva.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga počinje najranije 45 kalendarskih dana od objave Poziva, a ističe danom odobrenja posljednjeg projektnog prijedloga koji udovolji svim kriterijima i kojim se iscrpljuju raspoloživa financijska sredstva. Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 15. ožujka 2021. godine. Raspoloživa bespovratna sredstva Državnog proračuna RH, osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), za dodjelu u okviru ovog Poziva iznose minimalno 152 milijuna kuna.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga je 100 tisuća, a najviši 17 milijuna kuna.

U sklopu ovog Poziva dodjeljuju se bespovratna sredstva koja će se koristiti za izradu projektne dokumentacije, provedbu energetske obnove i uvođenje obnovljivih izvora energije u višestambenim zgradama. Najveći ukupni intenzitet iznosa bespovratnih sredstava za financiranje aktivnosti po pojedinačnom projektnom prijedlogu iznosi:

tablica energetska

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content