Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila Poduzetnički inkubator u Slatini

Danas (petak) je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, zajedno s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, otvorila Poduzetnički inkubator u Slatini.

Poduzetnički inkubator u Slatini dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, kojim su, uz bespovratnih 20 milijuna europskih sredstava, ulaganjem Virovitičko-podravske županije izgrađena i dva nova poduzetnička inkubatora, u Pitomači i Orahovici, dok je ovaj u Slatini nastao rekonstrukcijom stare zgrade Doma zdravlja.

Poduzetnički inkubator u Slatini ima ukupno 15 ureda, od kojih će njih deset koristiti poduzetnici, četiri ih je namijenjeno za potporne institucije, te jedan za upravu ovog poduzetničkog inkubatora. U njemu će biti i izložbeno-prodajni prostor, zajednički prostor za šivanje i krojenje, multimedijalni studio, kreativni studio, coworking prostor i konferencijska dvorana. Smještaj poduzetnicima početnicima u potpunosti plaća Virovitičko-podravska županija. Vrijednost radova iznosila je oko 8.800.000 kuna. U tri nova poduzetnička inkubatora, u Slatini, Orahovici i Pitomači, poduzetnicima će na raspolaganju biti 48 potpuno opremljenih ureda. (www.icv.hr, adf, vpz.hr; Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”569150″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content