PROSINAC U GRADU U Palači zasjala svijeća nade, Virovitičani uživali u glazbi, kuhanom vinu i druženju

Pjesmom, plesom i s puno dobrih želja danas (nedjelja) su Virovitičani i njihovi gosti krenuli u svoj adventski hod prema Božiću. Zasjala je prva svijeća na vijencu u Palači, ona koja simbolizira nadu i iščekivanje i poziva na razmišljanje o boljem svijetu i koja je ujedno označila početak manifestacije “Prosinac u gradu”.

Kroz nju i četrdesetak različitih događaja ove godine obilježit će se predblagdansko i blagdansko vrijeme u Virovitici, ispunjeno prilikom za susret i druženje kroz izložbe, radionice, predstave…

MG 3798Na prvom ovogodišnjem Adventu u Palači glazbenu čestitku okupljenima poželjeli su učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, KUC Virovitica te članice vokalnog sastava The Fusion iz Pitomače, koji su poznatim tonovima, izvedbom božićnih, svjetovnih i duhovnih skladbi te plesom zagrijali atmosferu.

POVRATAK U DJETINJSTVO

Govoreći o početku adventa, gradonačelnik Ivica Kirin, koji je otvorio manifestaciju “Prosinac u gradu”, istaknuo je kako je ovo prilika da se svi vrate u djetinjstvo, upravo zbog niza detalja kroz koje je ovogodišnja manifestacija posvećena najmlađima.

MG 3818– Program je, slobodno možemo reći, napravljen upravo za najmlađe jer su oni poveznica svake obitelji. Očekuje ih dosta toga – od predstave i poklona za svetog Nikolu, kino, brojne radionice. Svi ovi sadržaji su besplatni, i za njih i sve one koje će potaknuti da s njima ovih dan izađu van i uživaju.Ovo je vrijeme obilježeno još jednim važnim otvorenjem. Otvara se Gradski muzej, muzej drveta i pozivam sve građane da ga posjete i otkriju što sve donosi. Svake godine građani mogu očekivati nova iznenađenja – poručio je gradonačelnik Ivica Kirin koji je svima kroz prosinac poželio da grade zajedništvo.

Zahvalio je i čestitao udrugama, klubovima i svima onima koji su trudom, rukotvorinama i zanimljivim idejama doprinijeli blagdanskoj atmosferi, izradili motive i ukrasili gradske trgove, ulice i parkove.

MG 3933– Večeras smo otvorili prvi od četiri Adventa u Palači, kojima na najljepši mogući način želimo dočekati Božić. Ovaj Advent je drugačiji u odnosu na prijašnje godine, jer se u Palači uz njega održava i Božićni sajam, na kojem posjetitelji mogu razgledati i kupiti rukotvorine, ukrase i tako podržati rad naših vrijednih kreativaca – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević. Izrazila je zadovoljstvo što će cijeli Prosinac u gradu najviše obradovati najmlađe – uz besplatno Božićno kino, predstave i poklone za svetog Nikolu, dječji doček Nove godine te niz drugih događaja u ovogodišnjem programu.

MG 4004Posjetitelji su i ovaj put mogli uživati u kuhanom vinu, domaćim delicijama, snimiti fotografije za uspomenu na jednom od posebnih kutaka u Palači, kao i ispred jaslica koje su postavljene uz župnu crkvu sv. Roka u Virovitici. Vrijedni članovi i članice udruga i društava na svojim su štandovima pripremili adventske vijence, kuglice, izvezene čestitke i druge detalje s motivima adventa i Božića.

Kako je izgledala atmosfera prve nedjelje adventa u Virovitici, otkrijte u našoj fotogaleriji.(www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”565877″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content