HUMANITARNO SRCE ORAHOVAČKIH VITEZOVA I ČAČINČANA Tradicionalnom humanitarnom akcijom razveselili mališane SOS Dječjeg sela Ladimirevci

Dječji osmijeh je najveće bogatstvo u životu čovjeka i nema veće sreće nego stvoriti taj osmijeh koji ruši sve prepreke. Upravo vođeni tim neuništivim dječjim osmjehom i srcem punim ljubavi i dobrote, Red vitezova Ružice grada Orahovica već nekoliko godina organizira veliku humanitarnu akciju za pomoć djeci SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

U sklopu te akcije vitezovi prirede božićnu bajku koju sami osmisle i u kojoj sami glume, skupe niz lijepih poklona i posjete Dječje selo.

-Ovo je sada već preraslo u jednu prekrasnu tradiciju i nama jedan od najljepših i najvažnijih događaja našeg rada. Krenuli smo sami, a unazad nekoliko godina u našu akciju spremno se uključila i Turistička zajednice općine Čačinci te Osnovna škola Antuna Gustava Matoša i zajedno smo stvorili veliku humanu priču punu sreće, osmijeha, dobrote i ljubavi. Jednostavno je teško opisati trenutke provedene s tom predivnom dječicom, to sve nas ispuni nevjerojatnom snagom i energijom i to onom najvažnijom, duševnom – kaže predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica Vlado Grgić.

Vitezovi u Ladimirevcima 4 Custom e1576680402494

Donacije za djecu Sela prikupljali su roditelji učenika i sami učenici čačinačke osnovne škole.

-Svi smo se uključili koliko smo mogli i bilo je doista predivno. Toliko ljubavi i sreće na jednom mjestu je teško pronaći i zato smo svi presretni cijelom akcijom – kaže direktorica Turističke zajednice Čačinci Ana Marunica.

Direktor Dječjeg sela Zoran Relić bio je prepun zahvale organizatorima ove akcije.

-Baš smo Vlado i ja pričali nakon priredbe, ova prekrasna suradnja traje već punih osam godina i ne mogu riječima opisati koliko su djeca sretna svaki puta kada vitezovi dođu i prirede im bajku. Veliko hvala osnovnoj školi i Turističkoj zajednici Čačinci i definitivno mogu reći da je naše selo kroz proteklih osam godina dobilo velike i iskrene prijatelje u Redu vitezova, školi i Turističkoj zajednici kakvi se rijetko upoznaju. Ovim putem moram reći i jedno veliko od srca hvala obitelji Ergović iz Našica koji nam svake godine doniraju, a ove godine su nam donirali i opremu za slobodno vrijeme, točnije razglas i miksetu kojim će naše priredbe i sadržaji dobiti novu, bolju dimenziju. U svakom slučaju, poruka djece i nas koji radimo u Dječjem selu je da doista mirno spavamo, jer nas čuvaju vitezovi s Ružice grada – zaključio je Relić.

Vitezovi u Ladimirevcima 1 Custom e1576680442545

Vitezovi velikog srca tako su još jednom dobili najveću moguću nagradu u životu čovjeka, taj toliko veliki i jedinstveni dječji osmijeh, osmijeh koji je najveći putokaz života.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content