REZULTATIMA OPRAVDALI ULAZAK U VIŠI RANG Nogometaši Virovitice nakon polusezone šesti u 3. HNL Sjever

Nogometaši Virovitice proljetni su dio sezone igrali u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Na kraju su zauzeli sedmo mjesto s 33 osvojena boda uz devet pobjeda, šest remija i jedanaest poraza.

Nakon dugo razmišljanja, uz podršku Grada, Uprava je odlučila da se klub od jeseni natječe u novoformiranoj 3. ligi Sjever. Bilo je mnogo skepse vezano uz tu odluku. Postojećem igračkom kadru priključili su se Josip Ivačić iz Suhopolja, Luka Čubelić iz Slatine, Krešimir Pipić iz Borove, Renato Jularić iz Pitomače i Davor Sinjaković iz Slaven Belupa. Na dio novih igrača zbog ozljeda i radnih obveza nije se moglo odmah računati.

IMG 2561 Custom e1566804583827

Nakon šest odigranih kola, osvojena su četiri boda pobjedom nad Bjelovarom i remijem u Virju s Podravcem, a zabilježena su i četiri poraza. Dogovorom je došlo do promjene na trenerskoj klupi. Samuela Spudića naslijedio je Vjekoslav Vučeta. Novom treneru trebala su dva kola da se pobliže upozna s igračkim kadrom i njihovim mogućnostima u kojima je osvojen bod na domaćem terenu s Graničarom iz Đurđevca i doživljen poraz na gostovanju u Ždralovima od vodeće Mladosti 6:0.

Slijedio je odličan niz, u kojemu je u šest utakmica ostvareno pet pobjeda i pretrpljen jedan poraz. Sa 15 osvojenih bodova klub je ne samo pobjegao sa začelja tablice, već se popeo na šesto mjesto, koje na kraju natjecanja vodi u doigravanje za prvo mjesto. Na kraju jesenskog dijela sezone u 14 utakmica Virovitičani su zabilježili po šest pobjeda i poraza te dva remija uz 20 bodova.

RESPEKTABILAN KLUB

– Otprije sam poznavao starije igrače za koje sam znao da imaju karakter. Radom i zalaganjem i mladi su pokazali da na njih mogu ozbiljno računati, što je dovelo do rezultata koji smo postigli na kraju polusezone – zadovoljan je bio trener Vjekoslav Vučeta.

IMG 6768 Custom e1569636435113

– Naši rezultati i igra dokaz su da smo donijeli pravu odluku o ulasku u viši rang. Vjerovali smo u ovu mladu momčad koja je potvrdila svoju vrijednost – zaključio je predsjednik kluba Damir Pervan.

Postignuti rezultati pod rukom novog trenera Vjekoslava Vučete bude nadu da virovitički narančasti neće samo trenutno biti na šestoj poziciji, već da ozbiljno mogu istaknuti kandidaturu za ulazak među šest najboljih momčadi lige.

MG 8028

Vjerujemo da se ova kombinacija mladosti i iskustva može pokazati dobitnom. Nakon odrađenih zimskih priprema sigurno će biti respektabilni takmac svim momčadima u ligi.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc i M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content