Sjednica Skupštine županijske Obrtničke komore: Dodijeljena priznanja uspješnim obrtnicima

U prostorijama Udruženja obrtnika Virovitica jučer (četvrtak) Skupština Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održala je 3. redovnu sjednicu. Usvojene su sve točke dnevnog reda na kojemu se našla i Informacija o prijenosu udjela u tvrtki Viroexpo, kojom je županijska Obrtnička komora svoje udjele prepustila Virovitičko-podravskoj županiji, kao što je to učinio i TVIN d.d., jer će jedinstveno vlasništvo biti od značaja za daljnje aktivnosti i ulaganja u prostor koji je Međunarodni sajam Viroexpo stekao. Ovu tvrtku zajednički su osnovali Virovitičko-podravska županija, Obrtnička komora VPŽ i TVIN d.d. Virovitica, a na sjednici je predsjednik OK-a Zoran Horić istaknuo kako će OK unatoč prijenosu udjela ostati istaknut kao jedan od osnivača i važan akter sajma i tvrtke.

Jednako tako donesena je i Odluka o razrješenju i imenovanju člana Upravnog odbora gdje je Daniela Hubera, na prijedlog orahovačkih obrtnika, zamijenio Krešimir Jakobek. Komorski tajnik Božidar Jeremić iznio je financijski plan dok je predsjednik Horić govorio o ostvarenom u 2019. godini te planovima za sljedeću godinu.

IMG 20191219 181650

– Ova godina je obilježena stabilizacijom poslovanja Obrtničke komore, širenjem našeg djelokruga rada. Najbitnije nam je to što smo akcent stavili na promociju obrtništva i obrtničkih zanimanja, kao i tradicijskih zanimanja. Podupiremo tradicijske obrte uz suradnji s Virovitičko-podravskom županijom koja nam uvijek izlazi u susret. Konstantno radimo na promociji obrtništva kako bi popularizirali taj vid i samozapošljavanje i zapošljavanja. Stavili smo se građanima na raspolaganje da nam se obrate ako imaju nekakvu ideju, mi smo neslužbeno, ali vjerujem dragocjeno savjetodavno tijelo gdje naši obrtnici, znači ljudi koji se dođu informirati mi im nudimo informacije iz našeg iskustva, ne ono što je po zakonu definirano, to mogu sami pročitati, mi im možemo prenijeti stvarna iskustva i moguće probleme na koje mogu naići – rekao je Horić, dodavši kako će sljedeće godine nastaviti s promocijom obrtništva.

– Razradili smo razno razne planove, kao i učešća na sajmovima, a od toga je i naš Viroexpo, koji je jedan od najvećih u Hrvatskoj. Fokus nam je u tom području edukacija mladih, posebno učenika koji se sada nalaze u strukovnim školama. Idemo prema njima jer smo shvatili da više ne možemo utjecati na ovaj val iseljavanja iz Hrvatske, tko je odlučio otići njega ne možemo razuvjeriti. No mlade možemo poticati da ostanu i razvijaju svoju struku za koju se školuju – rekao je Horić.

IMG 20191219 182002

Sjednici su nazočili i svim obrtnicima zaželjeli uspješno poslovanje, zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Neda Martić i Andrea Poslek ispred HGK Županijske komore Virovitica.

Na kraju sjednice OK je dodijelio priznanja za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđenju rada obrtničkih asocijacija te obrtničkih institucija za 2019. godinu svojim članovima. Zahvalnice su dobili Nataša Majstorović, Zoran Rudec, Boris Steiner, Anita Sulimanac i Mario Veličan. Priznanja su dobili Anica Kvrgić, Vesna Rengel, Zvonko Šantić, Davor Veseli i Tihomir Živko, dok su Povelje dobili Željko Šubić, Damir Vanek i Franjo Vulić. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”570956″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content