Slatinska banka i ove je godine darivala obitelji s puno djece

Od 2005. godine, Slatinska banka je redoviti donator za 40 obitelji s 4 i više djece koje su članovi udruge Pro Vita 4+. Svake godine Uprava ove jedine banke sa sjedištem u našem gradu Slatini, odnosno Virovitičko-podravskoj, dariva 12.000 kuna za koje se kupe prehrambene i higijenske potrepštine za 300 kuna po obitelji. Ove godine pakete su podijelile djelatnice banke Tina Živković i Tamara Rendulić, zajedno sa tajnicom udruge Pro Vita 4+ Klementinom Najcer i predsjednikom Darijom Vašičekom.

Djelatnici Crvenog križa su kupili namirnice po najpovoljnijim cijenama i pomogli pri podjeli paketa, koju s organizirali u svojim prostorijama. Ove godine pakete su primile obitelji sa šireg slatinskog područja sa troje do devetero djece. U udruzi Pro Vita 4+ registrirano je 355 obitelji sa više od 1650 djece od kojih je oko 1000 već punoljetno. Ostala djece su predškolci ili učenici osnovnih i srednjih škola i svaka, pa i najmanja pomoć im je dragocjena.

– Nadamo se da će naša država i društvo pronaći još bolje modele pomoći obiteljima s puno djece, jer oni su jedina budućnost ove zemlje. Ljepota i povoljni uvjeti života Hrvatske su privlačan mamac milijunima koji će uskoro doći s juga i istoka tražeći svoje mjesto pod suncem i život dostojan čovjeka. Njih ne treba odbacivati, ali svojima valja pomoći da ne moraju tražiti egzistenciju pod suncem tuđeg neba europskog zapada i sjevera – rekao je ravnatelj Crvenog križa Slatina, Vladimir Jelenčić. (www.icv.hr, ADF; V. Jelenčić)

[g-gallery gid=”572659″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content