STARI GRADAC Muškarac (35) ispred ugostiteljskog objekta pucao iz pištolja

U utorak, oko 22,00 sata u naselju Stari Gradac u općini Pitomača, 35-godišnji muškarac remetio je javni red i mir ispred ugostiteljskog objekta tako što je pucao iz pištolja, izvijestila je policija.

– Naknadno dobivenim informacijama te provedenim operativnim radom na terenu policijski službenici Policijske postaje Pitomača su danas, 19. prosinca utvrdili kako je spomenutog dana 35-godišnjak ispred ugostiteljskog objekta ispalio jedan hitac u zrak iz pištolja marke „MAKAROV“ kojeg je nelegalno posjedovao. Nelegalni pištolj je oduzet od 35-godišnjaka – stoji u policijskom priopćenju.

Kako doznajemo, muškarac je pištolj imao i prilikom boravka u spomenutom ugostiteljskom objektu koji je u tim trenucima bio pun gostiju. Srećom, “odlučio je” pucati vani, no situacija je mogla završiti na puno gori način. Najveći problem je to što nitko tada policiji nije prijavio muškarca, već su informacije do njih došle tek sljedećeg dana.

– Pozivamo građane da se ne ustručavaju prijaviti ovakve događaje. Ova situacija je mogla proći s puno gorim posljedicama i to je važno spriječiti. Vatreno oružje nije “igračka” i neprihvatljivo je njegovo korištenje na ovakav način. Važno je da građani znaju da prijave mogu podnijeti anonimno. Važno je da prijave ovakve potencijalno opasne događaje – istaknuo je načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević.

Jednako tako, policija apelira na građane koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content