Sušara kakvu nema nitko u Hrvatskoj: Župan Andrović potpisao ugovor o financiranje projektne dokumentacija za izgradnju i opremanju sušionice povrća

U sklopu sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao je ugovor o financiranje projektne dokumentacija za izgradnju i opremanju sušionice povrća u vrijednosti 4.039.284,98 kuna za što će sredstva izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Županu Androviću, ugovor je uručio ministar regionalnog razvoja Marko Pavić, uz nazočnost, između ostalih, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, kao i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića. S područja Virovitičko-podravske županije, prošla su još dva projekta, jedan VIRKOM-a (Ministarstvo poljoprivrede), te jedan Grada Virovitice (Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku).

IMG 6050
foto: K. Toplak

– Ovo će biti sušara povrća kakvu nema nitko u Hrvatskoj. Ona će dati dodatan gospodarski zamah ovom području, a generirat će se nova radna mjesta, otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja Virovitičko-podravske županije. Time Virovitičko-podravska županija, uz potporu Vlade RH, nastavlja sa značajnim ulaganjem u poljoprivredu. Ovo je samo nastavak kontinuiranog ulaganja, jer, Virovitičko-podravska županija je s ciljem snažnijeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i dohodovnijih kultura, izgradila sustave navodnjavanja Kapinci – Vaška, Đolta i Novi Gradac – Detkovac, a u budućnosti će niknuti i sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza, Lukač, Čađavica, Đolta II. faza. Sve to ponudit će našim poljoprivrednicima proizvodnju dohodovnijih kultura. Sušionica povrća dat će našim poljoprivrednicima dodatnu vrijednost onoga što su proizveli svojim rukama – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content