Tri državne medalje i pet TOP 5 plasmana za obarače Samsona 

Klub za obaranje ruke ”Samson” iz malog Donjeg Predrijeva u općini Zdenci, nastavio je nizati fantastične uspjehe. Iako mali klub po financijama i prostoru za rad, Samson je po svojim rezultatima sada već jedan od  najvećih u Hrvatskoj. Potvrdili su to i na nedavno održanom Internacionalnom otvorenom Kupu Hrvatske (International Croatian open cup) U Križevcima, nastupila su četiri ”Samsona” iz Donjeg Predrijeva Antun Pancer, Marko Katić, Tomislav Dobrijević i Danijel Brkić te osvojila tri medalje te pet plasmana među prvih pet što je ogroman uspjeh obzirom na konkurenciju.

– Antun Pancer nastupio je u seniorskoj kategoriji do 75 kilograma na lijevu i na desnu ruku te osvojio drugo mjesto na desnu te četvrto na lijevu. Marko Katić borio se u juniorskoj i seniorskoj kategoriji do 75 kilograma na obje ruke. U juniorskoj kategoriji je ostvario peto mjesto na lijevu te treće mjesto na desnu ruku  dok je u seniorskoj uzeo peto mjesto na lijevu te četvrto mjesto na desnu ruku što je super rezultat s obzirom da mu je ovo bio prvi nastup na ovakvoj vrsti i jačini natjecanja. Tomislav Dobrijević nastupio je u juniorskoj kategoriji preko 75 i seniorskoj preko 95 kilograma, a u obje je išao samo na desnu ruku. U juniorskoj je  osvojio četvrto, a u seniorskoj peto mjesto – kaže predsjednik kluba Danijel Brkić koji je na ovom jakom natjecanju bio i najuspješniji Samson. Naime, Brkić se borio u seniorskoj kategoriji do 95 kilograma na desnu i lijevu te osvojio vrhunsko drugo mjesto na lijevu te četvrto na desnu ruku.

Kup Hrvatske u Križevcima 11 1190x1587 1

-Nakon završetka regularnog dijela natjecanja išlo se i u Open kategoriju, što znači kategorija u koju idu osvajači svih kategorija, ili drugoplasirani u slučaju da prvi odustane od nastavka. Ovdje se bori za apsolutnog pobjednika turnira i  tu sam nastupio te zauzeo 5 mjesto koje je bilo posljednje jer je bilo samo pet natjecatelja u otvorenoj kategoriji – kaže Brkić te na kraju iznosi svoje dojmove o natjecanju: 

-Po mojoj ocjeni ovo je bio vrlo jak turnir u kojem je sudjelovala većina natjecatelja iz Hrvatske, znači ponajbolji iz Lijepe Naše te također vrlo spremni i snažni natjecatelji iz Slovenije i BiH. ovo je za nas bilo super iskustvo jer je turnir bio organizacijski sličan onome sa prvenstva Hrvatske. Također, moram svakako dodati kako je na natjecanju bila i antidopinška komisija što govori dovoljno o razini i ozbiljnosti natjecanja na kojem smo sudjelovali te ozbiljnosti ovog sporta općenito. Mogli smo se vratiti s još kojom medaljom oko vrata ali s obzirom na jačinu i konkurenciju, zadovoljni smo i sa trenutnim stanjem – dodaje Brkić te dodaje jednu važnu činjenicu o ovom natjecanju:

-Ovo natjecanje je, ja bih rekao, dobar pokazatelj što se može očekivati i na državnom iduće godine u trećem mjesecu. Naravno pred nama je sada prvo jak trening i daljnji naporan jer pokazali smo da možemo i sada ne smijemo stati – zaključio je D. Brkić. (www.icv.hr, vg) 

[g-gallery gid=”570157″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content