U sklopu projekta “Rokovi super junaci protiv pretilosti” održana predavanja diljem Virovitičko-podravske županije

U sklopu projekta “Rokovi superjunaci protiv pretilosti” (čija je svrha educirati djecu i mlade o opasnostima i posljedicama pretilosti za zdravlje u školama na području Virovitičko-podravske županije), Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije i udruga “Balans” iz Osijeka u 11. i 12. mjesecu održali su predavanja djeci 1. – 8. razreda u osnovnim školama u Slatini (OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca), Orahovici (OŠ Ivane Brlić Mažuranić), Virovitici (Katolička osnovna škola) i OŠ Gradina.

Svrha projekta je promicati zdravi način života utjecajem na životni stil i prehrambene navike djece, mladih i građana Virovitičko-podravske županije radi prevencije vaskularnih i drugih kroničnih oboljenja., stoga je predavanje je osmišljeno tako da bude prilagođeno mlađoj djeci (1.-4. razred) i starijoj djeci (5.-8. razred).

20191220v2s1
foto: ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ

Djeca su educirana o zdravoj, uravnoteženoj prehrani, hranjivim tvarima u prehrani, dobrobitima fizičke aktivnosti i kako se sigurno igrati te negativnim posljedicama pretilosti na fizičko i mentalno zdravlje. Predavanje su održali zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije i Udruga Balans iz Osijeka.

20191220v2s4
foto: ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ

U planu su daljna ista predavanja u ostalim školama u županiji. Odaziv djece je bio dobar u skladu sa očekivanjima i djeca su pokazala velik interes za predavanja.

(ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content