U Virovitici 2. malonogometnim turnirom obilježena 28. obljetnica pogibije virovitičkih policajaca u Domovinskom ratu

Jučer, (srijeda) u ulici Kalvarija u Pakracu u organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske i Udruge HVIDR-a Virovitica, polaganjem vijenaca obilježena je 28. obljetnica pogibije virovitičkih policajaca, Damira Babuka, Slavka Jagarinca, Damira Salopeka i Darka Strugara, koji su poginuli u Pakracu u postavljenoj zasjedi od strane neprijateljske vojske, 11. prosinca 1991. godine te Željka Pempera koji je u Pakracu poginuo 9. siječnja 1992. godine.

2.MUP
Foto: PU virovitičko-podravska

Obilježavanje obljetnice nastavljano je danas (četvrtak) polaganjem vijenaca kod spomen obilježja ispred PU virovitičko-podravske te potom održavanjem malonogometnog turnira u hali „Viroexpa“ u organizaciji PU virovitičko-podravske i HVIDR-e Virovitica te pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Na turniru su snage odmjerile ekipe iz Policijske akademije, PU brodsko-posavska, PU požeško-slavonska, PU vukovarsko-srijemska, PU bjelovarsko-bilogorska, PU koprivničko-križevačka, PU krapinsko-zagorska, PU međimurska, PU varaždinska, PU karlovačka, PU sisačko-moslavačka, PU osječko-baranjska, HVIDR-a VPŽ i Virovitica, Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika te PU virovitičko-podravska.

IMG 2634

Na otvorenju turnira sve prisutne i natjecatelje pozdravili su izaslanik ministra hrvatskih branitelja Anto Krišto, zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žuža i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, koji su ukazali na važnost obilježavanja ovakvih obljetnica kako se žrtva poginulih branitelja nikada ne bi zaboravila. Otvorenju su bili nazočnini županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove i direktor Viroexpa Bojan Mijok, predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović

Nakon odigranih brojnih utakmica, kao najbolja se pokazala ekipa PU varaždinske, drugo mjesto zauzela je PU vukovarsko-srijemska, dok je treće mjesto pripalo PU karlovačkoj.

9. MUP
Foto: PU virovitičko-podravska

[g-gallery gid=”568712″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content