Udruga “Celijakos” s predsjednikom doktorom Ivanom Andraševićem, održala tribinu o celijakiji

U utorak, 17. prosinca u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano je predavanje o celijakiji.

Edukaciju o “bolesti sa tisuću lica” predvodio je doktor Ivan Andrašević, koji se kroz djelovanje Udruge “Celijakos” zalaže za informiranje o ovoj neugodnoj bolesti.

Na jučerašnjem informacijsko-obrazovnom predavanju prisustvovale su osobe koje su oboljele od celijakije, osobe koje imaju izrazitu intoleranciju na gluten, ali i osobe koje učeći o celijakiji žele pomoći osobi koja se bori s tom bolesti. Neki od njih su hrabro sa prisutnima podijelili svoja iskustva te time ukazali na sve moguće probleme koji definiraju ovu bolest.

WhatsApp Image 2019 12 18 at 16.44.111

Andrašević, doktor koji ujedno i sam boluje od celijakije, govorio je o simptomima, procesu dijagnosticiranja i načinu liječenja celijakije. Istaknuo je važnost kontaminacije glutenom, što je kamen spoticanja među celijakičarima, kao i razna upozorenja o namirnicama koje imaju odnosno, nemaju glutena. Govorio je također i o gluten free kuhinjama te o važnosti obrazovanja osoba koje žive s osobom oboljelom od celijakije.

Na kraju predavanja, doktor Andrašević pozvao je sve osobe oboljele od celijakije, sve intolerantne na gluten da se pridruže aktivnostima Udruge “Celijakos”.

(www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content