Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije bogatija za vatrogasni čamac

Zahvaljujući Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, bogatija je za jedan vatrogasni čamac s prikolicom. Prema riječima vatrogasne zapovjednice VZ VPŽ Mateje Fras Venus, čamac je vrijedan 350.000 kuna, a koristit će ga vatrogasci s područja općine Pitomača, za intervencije na rijeci Dravi.

Potreba za ovakvim plovilima pokazala se kao važna na slivu rijeke Drave, posebno zbog povremenih pojava poplava, a to se najviše odnosi na područje Križnice, kako bi se lakše sačuvala i imovina i životi stanovnika Virovitičko-podravske županije. Čamci su opremljeni četverotaktnim izvanbrodskim motorima i pripadajućim prikolicama. Duljina im je 6 metara, izrađeni su od aluminija, kapacitet im je za 9 osoba ili 1.300 kilograma.

IMG 9983

Primopredaji vozila u prostorima DVD-a Pitomača, uz zamjenika župana Marija Klementa, nazočio je načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras. (www.icv.hr, vpz.hr, foto: I. Bedeković, DVD Pitomača)

[g-gallery gid=”566207″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content