Željko Šnjarić ponovno izabran za predsjednika Udruge Ličana “Vila Velebita” Slatina

U Restoranu Stari podrum u Slatini Udruga Ličana ”Vila Velebita” Slatina održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu koja je ujedno bila i izborna, na kojoj je radnim predsjedništvom predsjedavao Đuro Matovina.

Izvješće o radu Udruge za 2018. godinu podnio je predsjednik Željko Šnjarić koji je između brojnih aktivnosti uz uspostavljanje čvrste veze s Ličanima iz Ličko-senjske županije, kojom će se poboljšati njegovanje tradicije ličkih korijena na ovim prostorima, istaknuo je projekt izgradnje Ličke kuće u Slatini za koji su idejno rješenje predstavili Gradu Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji gdje su gradonačelnik Denis Ostrošić i župan Igor Andrović iskazali svoju potporu.

Na tragu razvoja ličke kulture, Udruga je u suradnji s Ogrankom matice hrvatske Slatina organizirala predstavljanje knjige ”Lika i velebitsko primorje u hrvatskoj književnosti” koje je slatinska javnost odlično prihvatila kao i tradicionalna druženja Ličana s građanima kroz manifestacije ”Lička večer” i ”Gastro Lika” gdje je uspostavljena izuzetna suradnja s Industrijsko-obrtničkom školom Slatina.

Lička kapa dio je ličkog identiteta prepoznatljivog ne samo u Hrvatskoj već i šire, te je u suradnji Udrugom Ličana Gačanka iz Otočca upriličena radionica vezenja ličke kape, a u svrhu njezine vizualne promocije i očuvanja kulturne baštine cilj je slatinske udruge nabaviti svim članovima ličku kapu u koju se sinoć ponovilo njih sedmero.

l2Na kraju svog izlaganja, Šnjarić se zahvalio na potpori u radu udruge Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini, Općini Čađavica, svim donatorima i simpatizerima, medijima, te članovima Upravnog i Nadzornog odbora kao i svim članovima Udruge.

Nakon što su uz izvješće o radu i financijsko izvješće jednoglasno prihvaćena, kao i sva ostala izvješća, dosadašnje je vodstvo udruge razriješeno dužnosti te je izabrano novo koje ću udrugu voditi u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Za predsjednika Udruge ”Vila Velebita” Slatina ponovno je izabran Željko Šnjarić, dopredsjednici su Martin Rukavina i Robert Turkalj. Za novog tajnika izabran je Goran Lulić, a za blagajnicu Danijela Šimek. U Nadzorni odbor izabrani su Domagoj Janković, Vlado Župan i Vlado Lukac, dok 5 članova Upravnog odbora čine Zoran Asić, Vladimir Jelenčić, Krunoslav Prpić, Boris Radočaj i Mladen Graovac.

Skupštini su, uz 40-ak članova Udruge, nazočili i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, koji su i ovom prigodom pohvalili dosadašnji rad slatinske udruge Vila Velebita te iskazali daljnju potporu. Isto tako uputili su im iskrene čestitke povodom božićnih blagdana te puno uspjeha u novoj 2020. godini.

Na kraju skupštine, članovi su zapjevali svoju himnu ”Vila Velebita” nakon čega je uslijedilo druženje uz glazbu i ličke specijalitete. (www.icv.hr, ADF i MF; Fotografije M. Feldi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content