Antun Blažević ekskluzivno iz Stockholma: Hrvatski navijači spasili Prvenstvo, medicinski tim radi na osposobljavanju Cindrića za finale

U travnju prošle godine u Zadru je održana izborna skupština Hrvatskog rukometnog saveza na kojoj je za predsjednika ponovno izbran Tomislav Grahovac. Uz njega je izabran i novi Upravni odbor HRS-a – hrvatska rukometna vlada, u čijem sastavu je nakon nekoliko godina pauze ponovno jedan Virovitičanin, Antun Blažević.

Upravi odbor HRS-a bio je uz hrvatsku reprezentaciju u Grazu, Beču i sada je s reprezentativcima u Stockholomu. U razgovoru s Antunom Blaževićem dan nakon dramatičnog polufinala doznali smo novosti iz hrvatskog tabora.

Kako ste preživjeli vjerojatno najuzbudljiviju hrvatsku utakmicu u povijesti?

-Nama na tribini je bilo izuzetno teško. Tek sat dva nakon utakmice smo se uspjeli oporaviti od uzbuđenja i šoka, Bogu hvala s pozitivnim završetkom. U posljednjem produžetku igrači su teško hodali po terenu i nije čudo što su obostrano napravili niz grešaka. Možete misliti kako je bilo njima, neki od njih od umora nije ni znao gdje je. Na kraju su bili potpuno iscrpljeni.

Hoće li ta iscrpljenost ostaviti posljedice na našu igru u finalu?

– Medicinska služba: doktor Pavličević, fizioterapeut Kajba i njihovi pomoćnici će imati pune ruke posla, da osvježe naše igrače. Maksimalno se radi da se i ozlijeđeni Luka Cindrić osposobi za finalnu utakmicu. Prema posljednjim informacijama on će moći odigrati barem dio utakmice. Mnogima od njih ovo će biti kruna reprezentativne igračke karijere te će dati sve od sebe kako bi mogli što spremniji ući u igru.

Na tribinama TELE 2 Arene bilo je mnogo naših navijača, hoćemo li dominirati na tribinama u finalu?

-U polufinalnoj utakmici bilo je nekoliko tisuća naših navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i naših iseljenika iz Europe i Svijeta. U nedjelju je najavljeno još nekoliko čarter letova s našim navijačima, koji stižu u švedsku prijestolnicu. Veliki problem za njih će biti ulaznice, jer ih više nema u slobodnoj prodaji. Domaćini kažu da su im naši navijači financijski spasili prvenstvo. Došli smo u velikom broju, očekuje se da će Hrvata u finalu biti desetak tisuća na stadionu TELE 2 Arene, koji je posebno preuređen za potrebe Europskog prvenstva za rukometaše. Pokazali smo se i kao dobri potrošači, iako je ovdje sve izuzetno skupo. Točeno malo pivo je u protuvrijednosti 10 eura, što je više nogo dvostruko u odnosu na cijene koje su bile u Austriji. Sve se plaća bezgotovinski, karticama.

Koja su Vaša očekivanja u Finalu?

-Vjerujem da možemo doći do jedine zlatne rukometne medalje koju još nismo osvojili. Španjolci imaju izuzetno jaku i dobro posloženu momčad, ali mislim da ih možemo dobiti. Oba stručna stožera pripremaju poneko iznenađenje za protivnika. Uvjeren sam da ćemo u tom ogledu ovog puta mi biti bolji.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content