Ceste su vlažne, pazite na maglu i poledicu: Zimske službe su na terenu

I ovog tjedna nastavljaju se promjenjive vremenske prilike s niskim jutarnjim temperaturama, mogućom maglom te u pojedinim predjelima vjetrom. U takvim okolnostima, kolnik će biti vlažan, sklizak i hladan, a najčešće i zaleđen, kako je to i jutros (ponedjeljak) na velikom dijelu županije. Zbog toga, upozorava MUP, prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.

– Stoga provjerite tehničku ispravnost vozila kojim upravljate, a posebice stanje i ispravnost pneumatika na vozilu. Preporuka je da se vozilo opremi zimskim gumama koje pri temperaturama nižim od 7°C imaju znatno bolje prianjanje na kolnik nego ljetne gume – kažu iz policije.

ceste zima magla 2

Za ove zimske uvjete spremni su u Cestama Bjelovar, ispostava Virovitica, koje održavaju 187 kilometara državnih, 685 kilometara županijskih i lokalnih te 122 kilometara cesta na području grada Virovitice, započeli su s održavanjem prometnica, odnosno posipanjem soli.

Ceste Bjelovar su uz strojeve za utovar posebnog materijala i kombi vozila za obilazak i intervencije, pripremile i 28 vozila s ralicama i posipačima. Ta vozila raspoređena su u tri grada Virovitičko-podravske županije – Virovitici, Slatini i Orahovici. (www.icv.hr)

SPREMNI ZA ZIMSKU SEZONU Za čišćenje gotovo 1.000 kilometara prometnica Ceste Bjelovar pripremile 28 vozila

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content