FOTO Dječji vrtić Suncokret iz Slatine pomogao djeci u Indiji kroz projekt “Različiti smo, ali nam je osmijeh isti”

Dječji vrtić Suncokret iz Slatine nastavlja s projektom “Različiti smo, ali nam je osmijeh isti”, kojega su započeli prije dvije godine kada su u jedan vrtić u Africi poslali majice, školski pribor, crteže i financijska sredstva za kupnju didaktičke opreme.

Krajem prošle godine su, u suradnji s roditeljima, održali radionicu izrade božićnih ukrasa čijom su prodajom prikupili dio sredstava za kupnju didaktike za djecu predškolskog uzrasta u školi pod nazivom “Prashanti International School” u gradu Puri smještenom u državi Odisha na sjeveroistoku Indije.

20200107 101108 e1579770679889
foto: DV Suncokret

Djeca u tvoj školi uglavnom su bez roditelja ili potječu iz siromašnih obitelji koje ne mogu skrbiti za njih pa im škola osigurava smještaj, odjeću i školovanje. Likovni pribor malim je Indijcima poklonila i Knjižara Bubamara tvrtke Honel Slatina. Crteže koje su vrtićarci sami nacrtali, majice s logom vrtića, slikovnice i ostali pribor u Indiju je tijekom božićnih blagdana odnijela Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM Slatina.

– Zahvaljujemo Svjetlani Dupan što je ponovo uspjela povezati djecu s dva različita kontinenta, djecu koja su umnogome različita, ali im je osmijeh isti – izjavila je ravnateljica DV Suncokret Snježana Lovrić Dupan.

(www.icv.hr, adf, DV Suncokret)

[g-gallery gid=”576066″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content