FOTO Pogledajte kako je bilo na tradicionalnoj proslavi povodom blagdana sv. Vinka u organizaciji Poljoprivrednog poduzeća Orahovica

Poljoprivredno poduzeće Orahovica organiziralo je tradicionalnu proslavu blagdana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara na lokaciji Jezerac gdje raste vinova loza najčuvenijeg vina orahovačkog kraja Zelenog Silvanca.

Proslavu su uveličali župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, načelnik općine Crnac Mato Damjan, mnoštvo uglednika iz cijele Slavonije, a dočekali su ih domaćini, predsjednik Uprave PP Orahovica Saša Breznik i voditelj Poslovne jedinice voćarstvo-vinogradarstvo Josip Tokić.

2202pporahovicavinkovo Custom

-Lijepo je danas biti ovdje na našem Jezercu i zahvaljujem se svima koji su svojim dolaskom uveličali ovu proslavu Vinkova. Mogu samo poželjeti da nam godina bude barem kao prethodna i bit ćemo više nego zadovoljni – rekao je Tokić.

Župan Igor Andrović po prvi je puta na Vinkovu u Orahovici i oduševio se ambijentom te proizvodima poduzeća.

-Mi smo županija koja poštuje tradiciju i običaje i zato sam presretan što danas ovdje vidim doista Slavoniju u malom. Zazivamo svetog Vinka da nam blagoslovi novu vinogradarsku godinu, da ista bude bez ikakvih problema, rodna i plodna. Moram svakako pohvaliti sve vinare s područja županija koji svake godine imaju sve bolja i bolja vina, a naravno Poljoprivredno poduzeće Orahovica je, kada je vino u pitanju priča za sebe. Želim da ovo uspješno poduzeće i dalje ustraje i da im sveti Vinko i dragi Bog u tome pomognu – rekao je Andrović, a potom je vinograd blagoslovio župnik orahovački, velečasni Željko Strnak, a vinom za dobru godinu poškropio voditelj Tokić.

DSC 5026 Custom

U nastavku proslave PP Orahovica ponudio je mnoštvo svojih proizvoda, a prednjačili su prepoznatljivi proizvodi od šarana na čelu s uvijek atraktivnim šaranom na rašljama. Da bi ambijent bio uistinu “Slavonija u malom”, pobrinuli su se Suhopoljski tamburaši, članice KUD-a Čačinci te Milan Mihaljenović koji je donio poseban štih dojašući u narodnoj nošnji na svojoj kobili Toplici. Slavonska pjesma uz slavonsku vatru orila se podno Papuka uz dobru kapljicu orahovačkog vina.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”575898″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content