HPD Orahovica održalo izbornu skupštinu, novi-stari predsjednik Branko Peček: Popravili smo broj i aktivnost članova

U Mjesnom domu Crkvari, Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica održalo je svoju izvještajnu i izbornu skupštinu.

Iza orahovačkih planinara bogata je i vrijedna godina na koju su ponosni, istaknuo je to predsjednik Branko Peček u sklopu iznošenja izvješća o radu.

-I protekle godine smo ispunili svoj plan. Popravili smo i broj i aktivnost članova što je rezultiralo dolaskom većeg broja gostujućih društava i njihovih članova te pospješilo suradnju. Posebno sam sretan odazivom na radne akcije na kojima smo postavili oznake i markirali puteve Orahovica-Šaševo, Šaševo-Javor i Šaševo–Kapavac, a redovno smo održavali i našu planinarsku kućicu u Šaševu. Sudjelovali smo na gotovo svim gradskim manifestacijama, a u nekima bili i suorganizator – rekao je predsjednik Peček te posebno istaknuo kako su članovi društva i ove godine puno hodali po cijeloj Europi:

-Sudjelovali smo na nizu izleta po cijeloj Hrvatskoj i Europi. Bili smo na Boroviku u Baranji, Osijeku, Belišću, Vinkovcima, Feričancima, Moslavačkoj Gori, Kalniku, Karlovačkom gorju, Velebitu, Gorskom Kotaru te Lici i Dalmaciji. Potom na planinama Francuske i Austrije, Ukrajine i Gruzije, a svakodnevno planinarili po našem Papuku i Krndiji. Posebno bih istaknuo naš izlet Krndijskim stjenjacima koji postaje sve popularniji među mlađom populacijom – naglasio je Peček te na kraju istaknuo kako su dva člana društva završila tečaj za planinarske vodiče:

– Nama je nužno obzirom da je na Papuku i Krndiji sve više planinara i ekipa koje žele hodati po našim planinama i time je vođenje izrazito potrebno. Na kraju bih rekao znakovito, umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje – zaključio je Peček.

Skupština HPD Orahovica 3 Predsjendik Branko peček
foto: HPD Orahovica

U drugom dijelu skupštine odrađen je izborni dio na kojem nije bilo većih promjena, predsjednik je i u novom mandatu ostao Branko Peček, a njegov zamjenik Zorko Steiner. Dužnost tajnika i dalje će obavljati Nenad Terek, a rizničara Zlatko Tomšić. Uz navedene u Upravni odbor još su izabrani Goran Lukačević, Đurđica Grubišić i Manuel Sobodić. Nazočnima su se obratili članovi društava prijatelja HPD-a Papuk Virovitica, Sokol Feričanci, Belišće i Krndija Našice te predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Igor Hozić.

Na kraju skupštine HPD Orahovica je upisalo i pet novih članova. U planu rada za tekuću godinu novi/stari predsjednik Branko Peček istaknuo je da će članovi i dalje raditi na uređenju i markaciji planinarskih puteva na Papuku i Krndiji, planinariti po Hrvatskoj i Europi čime žele promovirati svoje društvo i posebno grad Orahovicu te aktivno sudjelovati u svim gradskim manifestacijama.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content