Hrvatsko planinarsko društvo „Papuk“ održalo Redovnu godišnju Skupštinu

“Hrvatsko planinarsko društvo „Papuk“ održalo je u petak Redovnu godišnju Skupštinu u Virovitici na kojoj je bilo prisutno 100 planinara zajedno s gostima. Bio je ovo rekordan odaziv članstva na Skupštinu na kojoj se između podnošenja Izvješća o radu u 2019. te Planova i programa rada za tekuću 2020. godinu predlagao i usvojio novi Statut Društva te se razrješavalo dužnosti dosadašnje blagajnice Antonije Počić koja je na vlastiti zahtjev nakon 23 godine zatražila razrješenje s te dužnosti. Uz zahvalnicu i prigodan poklon Izvršni odbor Društva na čelu s predsjednikom Marijom Riplijem zahvalilo se blagajnici na njenom iznimnom doprinosu u radu Društva. Za novu blagajnicu izabrana je Marija Vorkapić. Ove godine virovitički planinari su pripremili Plan izleta u kojemu se nalaze mnogi atraktivni izleti na planine i vrhove kroz cijelu RH. Od Istre preko Velebita do jadranskih otoka pa sve do Zlatibora (Srbija), zagrebačkih gora, Bilogore i Slavonije.

IMG 3203Pored planinarskih izleta jedan od ciljeva je i rad s mladima kroz suradnje sa školama i ostalim institucijama. Ove godine naglasak se daje na upoznavanje Slavonskih planina, održavanje tečajeva i predavanja te edukaciju i vježbe članova društva s posebnom pažnjom usmjerenom na obuku iz pružanja Prve pomoći. U prvih 20 tak dana ove 2020. godine upisano je 47 novih članova te je sveukupno s njima trenutno 203 člana ovog Društva. Pokazao se interes i za održavanjem još jedne u nizu Opće planinarske škole. I dalje traje „borba“ planinara za svojim domom te se gotovo svakodnevno ulaže trud u pronalazak najboljeg rješenja uz pomoć gradskih institucija. Pri kraju pozdrave i čestitke društvu na njihovom radu dali su predsjednik HPD Orahovica, Branko Peček, predstavnice HGSS Stanica Orahovica, Marika Marić te predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Virovitičko-podravske županije, Milan Krmpotić.

Posebnu zahvalu na dolasku svim prisutnima istaknuo je predsjednik društva Mario Ripli, budući da je u isto vrijeme diljem Hrvatske bila praćena polufinalna rukometna utakmica i borba s Norvežanima za finale. (HPD Papuk)

[g-gallery gid=”576446″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content