Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica odobren novi Erasmus+ projekt: 20 učenika praksu će obaviti u Grčkoj

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica Erasmus+ KA1 projekt u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Cilj projekta mobilnosti pod nazivom „Renewable beauty“ je omogućiti učenicima zanimanja frizer i kozmetičar stjecanje ključnih kompetencija i vještina potrebnih za kompetitivno tržište rada te razvoj jezičnih vještina s naglaskom na stručnu terminologiju kako bi bili konkurentniji na europskom tržištu rada. Isto tako, ističu iz ove virovitičke škole, projektom žele osnažiti vezu između svijeta obrazovanja i svijeta rada te promicati cjeloživotno učenje i usavršavanje u struci.

Na mobilnost u srednju školu 1 er Epal Thessalonikis iz Soluna u Grčku otputovat će 20 učenika iz zanimanja frizer i kozmetičar. Učenike će pratiti dva nastavnika pratitelja, a mobilnost će trajati dva tjedna za koje će vrijeme učenici u Grčkoj obavljati stručnu praksu.

– Omogućit ćemo učenicima stjecanje ključnih kompetencija i vještina koje će biti upotrebljive u svakodnevnom životu i radu, stjecanje radnog iskustva u inozemstvu radi poticanja zapošljivosti, omogućiti učenje i rad u poticajnom, dobro organiziranom i učeničkim potrebama prilagođenom okruženju, poboljšati uspješnost učenja, pružiti učenicima osjećaj zadovoljstva, sigurnosti i razvoj samopouzdanja tijekom obrazovanja i potaknuti osobni razvoj i sudjelovanje u društvu – kaže Marina Nemet, nastavnica iz Industrijsko-obrtničke škole te ističe kako će učenici poboljšati kompetencije iz engleskog jezika s naglaskom na stručnu terminologiju te naučiti osnove grčkog jezika.

– Želimo da naši učenici vide i steknu iskustvo izvan fizičkih, kulturnih i jezičnih granica kako bi proširili svoje vidike i vidjeli svijet iz različite perspektive te iz prve ruke naučili važnost stjecanja vještina učenja stranog jezika, što će ih još više motivirati u učenju i radu – dodaje. (www.icv.hr, mn)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content