Javna tribina “Biser mudrosti” na temu prevencije raka vrata maternice u virovitičkoj knjižnici u četvrtak, 23. siječnja

Kao najava Nacionalnog preventivnog programa, koji će se provoditi na području Virovitičko-podravske županije, ali i kao uvod u 13. Dan mimoza, ove će se godine u Virovitici održati Javna tribina na koju su pozvani svi zainteresirani koji žele doznati nešto novo u vezi prevencije nastanka raka vrata maternice. Na tribini će biti nekoliko uvodnih predavanja, uz kratki informativni film, a gosti su ugledni predavači iz Zagreba iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, specijalisti mikrobiologije i citologije, dok će o epidemiološkim podacima govoriti specijalizant javnog zdravstva iz Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” VPŽ. Javna tribina će se održati u četvrtak, 23. siječnja u 17,00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici.

– Pozivamo žene u dobi od 20 do 64 godine, sve druge zainteresirane građane, liječnike, medicinske sestre i druge stručnjake koji rade u području ginekologije, prevencije, dijagnostike i liječenja raka vrata maternice, koordinatore preventivnih programa, liječnike obiteljske medicine, predstavnike udruga iz Virovitičko-podravske županije, predstavnike pacijenata i medije de se pobliže upoznaju s Programom i podrže prevenciju raka vrata maternice – poručili su iz Zavoda.

(www.icv.hr, bg)

Program tribine Biser mudrosti za printanje page 001

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content