MIA DESKAR U NAJBOLJOJ PETORCI TURNIRA Virovitičke košarkašice Z-15 treće na međunarodnom košarkaškom turniru u Čakovcu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virovitičke košarkašice do 15 godina sarosti osvojile su treće mjesto na jakom međunarodnom košarkaškom turniru u Čakovcu.

Snage su odmjerile četiri ekipe koje su pokazale prije svega prekrasne košarkaške poteze, a to su: Felix Zasavje (SLO), ŽKK Virovitica, KK Mladost i domaćin ŽKK Radost.

Turnir se igrao po sistemu “svaki sa svakim”, pa je svaka ekipa odigrala tri utakmice. U prve četiri utakmice Felix Zasavje i domaćin Radost nadigrale su ekipe ŽKK Viroviticu i KK Mladost, pa su nam za završnicu ostale utakmice za treće i prvo mjesto.

U utakmici za treće mjesto Virovitica je nadigrala Mladost, dok su u finalu Radostašice bile bolje od Felixa. Uz ekipna nadigravanja, organizirana su i individualna natjecanja koja su se odvijala u tri kategorije: trice, slobodna bacanja i tehnika (slalom), dok je na prijedlog trenera ŽKK Virovitice Gorana Kozlingera u najbolju petorku turnira izabrana Mia Deskar.

ŽKK VIROVITICA (koševi ukupno): Crnoja Klara 7, Deskar Hana 3, Prebeg Zara 3, Kozlinger Nika 26, Ištvanović Ena 4, Kozlinger Lea 26, Sabo Martina 8, Kalaš Marta Leda 8, Kurjančić Iva 10, Deskar Mia 22, Kobzinek Lorena 2, Tia Eva Keserica 2.

Rezultati:

ŽKK Radost – KK Mladost 29:8
ŽKK Virovitica – Felix Zasavje 40:58
ŽKK Radost – ŽKK Virovitica 39:33
Felix Zasavje – KK Mladost 55:18
KK Mladost – ŽKK Virovitica 15:48
ŽKK Radost – Felix Zasavje 46:37

Najbolja petorka: Vida Novak (Radost), Anja Marodi (Radost), Maša Kurent (Felix), Mia Deskar (Virovitica), Lori Drk (Mladost).

Pobjednica u tricama: Asja Kasapović (Radost)

Pobjednica u slobodnim bacanjima: Gaja Glažar (Felix)

Pobjednica u slalomu i tehnici: Ena Buhin (Radost)

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)