Neki Novi Klinci stižu u Caffe & Disco bar Štedna u petak, 10. siječnja: Ulaznice u pretprodaji!

U petak, 10. siječnja u Caffe-Disco Bar Štedna stižu “Neki Novi Klinci”. Koncert počinje u 22 sata, a ulaznice možete pronaći u pretprodaji po cijeni od 40 te na dan koncerta po 50 kuna.

Neki Novi Klinci su zagrebački Balašević tribute band za koji se ideja rodila sada već daleke 2006. godine među grupom prijatelja. Krajem te iste godine bend je započeo s prvim probama na zagrebačkoj Trešnjevci. Nakon nekoliko mjeseci probanja, “skidanja” i uvježbavanja Đoletovog repertoara Klinci su se odvažili na svoj prvi javni nastup i predstavljanje zagrebačkoj publici. Namjerno ili slučajno, više nije ni važno, dogodilo se to na Valentinovo 14. veljače 2007. godine u jednom od onih malih brodića uz rijeku Savu – ondašnjem klubu Papillon. Priča se te večeri zavrtila i traje i danas…

Od nastajanja do danas bend je doživio tek tri promjene u sastavu. Jednu odmah na samom početku kada zbog obaveza Klince napušta prvi saksofonist Bernard Homan. Kako se Bernard s Klincima zadržao svega četiri svirke, na njegovom mjestu puno veći trag ostavio je Vanja Ileković – i danas prvi saksofonist Klinaca! Drugu, puno veću promjenu, bend je doživio početkom 2014. kada nakon točno sedam godina sviranja Mia Lasić Šurina svoje mjesto za bubnjevima prepušta Josipu Konficu, al Mia je uvijek tu negdje blizu i rado se vrati da zasvira s bendom u čijem je stvaranju sudjelovala. Treća promjena dogodila se odlaskom Josipa koji se na mjestu bubnjara zadržao nepune dvije godine, a bubnjarske palice preuzela je i još uvijek ih drži Maja Lončar. Kao povremeni članovi još su tu Zdenko Ivanušić (od 2010.), Ivor Reljić (od 2013.) i Milan Jančurić (od 2015.) – sva trojica na saksofonu. Svi ostali u bendu su od samog početka – Judita Paljević Kraljik na klaviru, Dino Ledinščak na bas gitari, Ivan Sarjanović na violini, Tomislav Kraljević kao vokal i Zvonimir Livaić na električnoj gitari. (promo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content