Održana skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crnac: Godina bez požara, ali s nizom vrijednih sadržaja

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crnac održali su redovnu, godišnju i izvještajnu skupštinu kojoj su nazočili načelnik općine Crnac Mato Damjan, predsjednik Vatrogasne zajednice Crnac Izidor Lončar, župnik župe svetog Ivana Kristitelja Crnac Augustin Tašić, predstavnici društava prijatelja iz Orahovice, Velikog Rastovca i Breštanovaca te mnoštvo članova društva.

U sklopu izvješća o radu, predsjednik Ivan Mašaberg naglasio je kako je protekla godina bila bez požara, a rad društva bio je usmjeren na poboljšanje opreme i povećanje mlađeg članstva.

Skupština DVD Crnac 5 predsjednik Ivan Mašaberg

-Na sreću nismo imali požara niti bilo koju drugu vrstu intervencija. Svoj rad u proteklom razdoblju usmjerili smo na održavanje opreme i ono što je najvažnije privlačenje što većeg broja mladih članova, u čemu smo bili uspješni. To potvrđuje i činjenica da imamo i novog zapovjednika iz mlađe generacije Ivana Bošnjaka, koji je položio ispit za zvanje časnik i tako nakon dugo vremena imamo časnika u društvu. Isto tako, na nedavnom osposobljavanju za vatrogasce i vatrogasce prve klase u Čađavici, bilo je šest naših članova i svi su uspješno položili vatrogasne ispite – rekao je Mašaberg te zahvalio vatrogascima iz Tirola koji će društvu darovati novo vozilo.

Skupština DVD Crnac 2

-Vatrogasci iz Tirola obišli su naše prostorije i garaže i bili više nego zadovoljni prostorima te obećali donaciju vozila i opreme kojea će uvelike pomoći našem radu. Ovim putem im se od srca zahvaljujem kao i svima koji su doprinijeli da ovi veliki humanitarci dođu u našu županiju i u Crnac – nastavio je Mašaberg te posebno kao manifestaciju u organizaciji društva izdvojio organizaciju prepoznatljivih Maškara i pokladnih dana koju je i protekle godine posjetio velik broj ljudi.

-Sve je prošlo u najboljem redu, jedino bih iskoristio i ovu prigodu te pozvao naše članove da se još više angažiraju u organizaciji i pripremi ove naše velike manifestacije jer tako će biti sve lakše i Poklade bolje i sadržajnije organizirane – zaključio je Mašaberg.

Skupština DVD Crnac 4

Nakon podnošenja financijskog i izvješća Nadzornog odbora, sva su izvješća jednoglasno usvojena, a u sklopu plana rada za 2020. predsjednik Mašaberg izdvojio je još veći angažman na omasovljenju i osposobljavanju članstva, organizaciju Poklada te održavanje svih tehničkih poslova u društvu. Na kraju skupštine nazočnima su se obratili načelnik općine Crnac Mato Damjan, predsjednik Vatrogasne zajednice Crnac Izidor Lončar, župnik župe svetog Ivana Krstitelja Crnac Augustin Tašić te predstavnici društava prijatelja.

Skupština DVD Crnac 1

-S obzirom da sam uključen u rad Vatrogasne zajednice i upoznat sam s radom vatrogastva na području naše općine, dobro znam da su vatrogasci izuzetno marljivi, vrijedni i uvijek spremni pomoći u svakoj akciji. Sva društva na području naše zajednice trebaju zahvate na svojim domovima što bi u dogovoru s društvima trebali biti realizirani ove godine. Isto tako i ja kao načelnik i općinsko vijeće dat ćemo sve od sebe na tom nužnom angažmanu mladih, jer oni su budućnost kako društva tako i naše općine – zaključio je Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content