OPĆINA ČAČINCI Načelnik Mirko Mališ: Naši projekti idu putem vizije koju stvaramo godinama, putem želje sigurne budućnosti naših mještana i cijele općine

Općina Čačinci već niz godina pod vodstvom načelnika Mirka Mališa teži ovaj ruralni prostor urediti u urbanom štihu i to im itekako uspijeva. Svake godine niču novi projekti, ulaže se u budućnost mjesta, a vizija čelnika općine je jasna – osigurati sigurnu budućnost za sve mještane, posebno mlade obitelji i pružiti im maksimalnu potporu da ostanu u svojim Čačincima, Slavoniji i Hrvatskoj.

– Naši projekti idu putem vizije koju stvaramo godinama, putem želje sigurne budućnosti naših mještana i cijele općine. Tako smo u prošloj godini krenuli s izgradnjom novog dječjeg vrtića u cilju, prije svega, maksimalnih uvjeta predškolskog obrazovanja naših najmlađih, a potom naravno i podizanja nataliteta u našoj općini i time ostanak obitelji na ovom području. A kako bi obitelji ostale, moraju ovdje dobiti i uvjete za rad pa smo tako u nizu projekata pomoći pri zapošljavanju, u skladu s činjenicom da smo ipak na većinski ruralnom prostoru, krenuli s izgradnjom nove natkrivene tržnice na kojoj želimo pružiti prigodu domaćim OPG-ima da pokažu svoj domaći, slavonski proizvod, a time i uz pomoć Općine i plasiraju na veća tržišta. Naravno, kada govorimo o plasmanu domaćeg proizvoda tu je važna i grana turizma u koju posebno ulažemo. Svi znamo da je nama u turizmu broj jedan Park šuma Jankovac i tu se zahvaljujem Parku prirode Papuk koji kroz vrijedan projekt Geo priče uređuje i čini Jankovac najljepšom prirodnom i turističkom pričom u Slavoniji. No, trudimo se urediti i sve drugo, sve što je turistički iskoristivo pa smo tako u prošloj godini uredili naše ribnjake, krenuli s projektom uređenja Staze bagrema kao jednog od simbola Slavonije. Sve je vrlo jednostavno; ako odradimo dobru turističku priču, doći će ljudi i vidjeti koliko vrijedi ovaj kraj, kupiti naš domaći proizvod i tu na kraju dobivamo svi – kaže načelnik općine Čačinci Mirko Mališ te dodaje još jedan zanimljiv podatak jasnom pogledu ove općine u svoju budućnost.

PROJEKT INDUSTRIJSKE ZONE

– U ovoj godini intenzivirali smo radove na projektu naše Industrijske zone. Želja nam je u nju smjestiti domaće tvrtke, ali i privući nove investitore koji bi tu došli, našli svoje mjesto pod suncem i time bi i naši sumještani dobili novu priliku za zapošljavanje – dodaje Mališ.

Općina Čačinci uistinu je općina širokog pogleda i mjesto gdje svi ljudi, bez obzira na političku ili bilo kakvu drugu opredijeljenost, zajedno žele učiniti svoje boljim i uspješnijim, a pod vodstvom načelnika i općinskog tima koji znaju poslušati svoje mještane.

– Naša praksa je uoči svakog sastavljanja proračuna za iduću godinu dati priliku svima da sudjeluju u kreiranju te da daju prijedloge što bi to bolje mogli učiniti za svoju općinu, tražimo nove prijedloge i veselimo se svakoj dobroj i kvalitetnoj ideji – zaključio je Mališ.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content