OPĆINA SOPJE Načelnik Berislav Androš: Iznimno smo ponosni što smo uspjeli izdvojiti sredstva za najpotrebitije

Kao i prošla, za općinu Sopje tako je i 2019. godina rekordna po realizaciji proračuna, odrađenih projekata i provedenih programa.

– Iznimno smo ponosni što smo uspjeli izdvojiti sredstva za one kojima je to najpotrebnije i stoga smo donijeli odluke o financiranju boravka djece u vrtiću, osnovnoškolce, studente, pomogli pri kupnji udžbenika i materijala za učenike od 1. do 8. razreda, sufinanciramo boravak u školskim domovima i, na kraju krajeva, gradimo vrtić za nula kuna na prostoru naše općine, koji će omogućiti nova zapošljavanja, ali i ono što je najbitnije za djecu te dobi – imati jednake uvjete kao i u većim gradovima i sredinama – kaže načelnik općine Sopje Berislav Androš.

Ukupan prihod od gotovo 14 milijuna kuna za 2019. omogućio je financiranje već spomenutog vrtića, pješačke staze u Sopju, asfaltiranja u Vaškoj, trenutno se radi asfaltiranje u Kapincima, odrađeno je asfaltiranje majde, kao i ceste do groblja u Sopju. Putem ministarstava općina je dobila sredstva za zgradu DVD-a u Sopju i izgradnju kuće oproštaja u Grabiću. Uloženo je i u mjesni dom u Josipovu gdje je uređena i prostorija za Udrugu žena, u Španatu i G. Predrijevu omogućeni su sanitarni čvor u mjesnim domovima, dok je u Španatu odrađeno i asfaltiranje za autobusnu stanicu koja se uskoro postavlja.

Također, odrađeno je i dugoočekivano obnavljanje nogometnog igrališta s nadstrešnicom u Sopju (i Grabiću), dok u planu za 2020. godinu stoji izgradnja novih svlačionica za Vašku i Josipovo. U Novakima je postavljeno novo igralište za djecu, a za 2020. to selo očekuje i izgradnja ceste u Novačkoj Đoti. Novu Šarovku čeka i najveći projekt dosad vrijedan više od 1,5 milijuna kuna, a radi se o proširenju mjesnog doma koji će biti kapaciteta za sve događaje i prilike u Šarovki. Kako kaže načelnik Androš, sve su to projekti koji pridonose poboljšanju kvalitete života u našim mjestima.

– Niz je još drugih projekata i događaja koji su proželi ovu najuspješniju godinu u našoj općini. Ne zaboravimo naše udruge koje su s ponosom reklamirale sve nas gdje god se pojavile, bilo to na svojim nastupima, natjecanjima ili humanitarnim aktivnostima. Manifestacije kao Dravsko proljeće, Zagorske jeseni, Mijoljska potkova, Bošporijada, Ivanje i niz drugih pokazale su svijetu našu tradiciju, običaje i kulturnu baštinu. Mislili smo i na naše mlade obitelji i putem natječaja za stambeno zbrinjavanje donijeli odluku o sufinanciranju obnove ili kupnje nove nekretnine za sve prijavljene – ističe.

U OVOJ GODINI JOŠ VIŠE POSLA

Jednoglasno izglasan proračun za 2020. godinu u iznosu preko 18,2 milijuna kuna dovoljan je poticaj i razlog za optimizam za sva naselja općine Sopje. Ocjena 5 iz transparentnosti potvrda je da je općina na pravom putu, da radi u skladu sa zakonom i propisima.

– Ovim putem zahvaljujem svim suradnicima na potpori, sugestijama i suradnji u 2019. godini, a za 2020. godinu mogu samo reći da će biti još više posla, odrađenih projekata i svega onoga što zajednički procijenimo da je bitno za našu zajednicu, za nas koji živimo i radimo ovdje i za našu općinu Sopje – zaključuje B. Androš.

(www.icv.hr, Općina Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content