PROJEKT “ZAŽELI“ NA PODRUČJU OPĆINE LUKAČ Za 30 najpotrebnijih korisnika brine šest vrijednih žena

Na području općine Lukač provodi se projekt „ZAŽELI“. Nositelj projekta je Općina Lukač, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Vrijednost projekta „ZAŽELI“ na području općine Lukač iznosi 1.223.640,90 kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u punom iznosu. Projekt se provodi s dva cilja.

Prvi cilj je omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada unapređenjem njihovih radnih potencijala i lakšim zapošljavanjem u lokanoj zajednici. Drugi cilj je povećanje kvalitete života za 25 krajnjih korisnika, čime će pozitivno doprinijeti svojoj, ali i njihovoj socijalnoj uključenosti. Projekt „ZAŽELI“ – program zapošljavanja žena na području općine Lukač krenuo je u siječnju 2019. godine. U razdoblju od 6 mjeseci projektni tim napravio je sve potrebne administrativne radnje za ostvarivanje uvjeta za zapošljavanje šest izvršiteljica.

POMOĆ U SVAKODNEVNIM POTREBAMA

U suradnji s mjesnim odborima, koordinatorica projekta obišla je sve one koji su se prijavili ili bili prijavljeni za stjecanje statusa krajnjeg korisnika te je s partnerom projekta, Centrom za socijalnu skrb Virovitica, stvorena baza podataka koja je omogućila usmjeravanje pomoći onima kojima je najpotrebnija. Završetkom svih navedenih pripremnih radnji osigurani su uvjeti za nesmetanu provedbu i rad projekta. Iako je prvotno projektom predviđeno 25 krajnjih korisnika, Općina Lukač je zbog potrebe svojih najugroženijih žitelja u projekt uključila još pet krajnjih korisnika te je time ukupan broj krajnjih korisnika dosegao brojku 30.

U siječnju 2019. godine raspisan je natječaj za prijem u radni odnos na određeno (24 mjeseca) u punom radnom vremenu te je selekcijskim postupkom izabrano šest izvršiteljica, koje su s radom započele 1. travnja prošle godine. Svaka izvršiteljica ima pet krajnjih korisnika kojima će tijekom 24 mjeseca pružati pomoć u svakodnevnim aktivnostima, kućanskim poslovima, pružati podršku i ohrabrenje kroz razgovor i sl.
U suradnji s pučkim otvorenim učilištem ASPEKT, šest izvršiteljica završilo je edukaciju i steklo zvanje „Geronto domaćica“, a završetkom edukacije izvršiteljice su stekle nova znanja i nove vještine te time povećale efikasnost pružanja skrbi svojim korisnicima. Završetkom edukacije ostvaren je preduvjet za njihovu veću konkurentnost na tržištu rada po završetku projekta “Žene iz Lukača žele posao“. (www.icv.hr)

edukacija lukac1 edukacija lukac

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content