Sedam dana do početka Europskog prvenstva u rukometu: Kauboji protiv Srbije, Crne Gore i Bjelorusije!

- PROMO -

U srijedu, 1. siječnja započeo je treći, a ujedno i posljednji dio priprema za europsku smotru. Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se ispred zagrebačkog hotela Panorama i krenula na pripreme u Poreč – piše vecernji.hr

U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču, igra se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar. Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak, 3. siječnja susretom u 18:00 sati u Žatiki. Dan kasnije u 16:50 sati igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju, 5. siječnja susretom Hrvatska – Katar, koji također počinje u 16:50 sati. U odnosu na prve dvije faze priprema, reprezentacija će u posljednjem dijelu biti kompletna s obzirom na to da će se nakon završetka klupskih obaveza, pridružiti igrači njemačke Bundeslige Domagoj Duvnjak, Željko Musa, Marino Marić, Marko Mamić i Ivan Martinović.

Od igrača koji su bili u Poreču na drugom dijelu priprema u svoje klubove vraćaju se Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža, odnosno Nikola Grahovac koji je bio ispomoć na crti, a ne nalazi se na popisu igrača koji su prijavljeni za Euro. Svi ti igrači, ali i ostali s popisa 28 koji je službeno prijavljen EHF-u, nastavljaju treninge u svojim klubovima i mogu biti pozvani u bilo kojem trenutku, ako se za to ukaže potreba. Hrvatska će na EP-u igrati u skupini A protiv Crne Gore (9. siječnja), Bjelorusije (11. siječnja) i Srbije (13. siječnja), a sve tri utakmice ‘kauboji’ će igrati u Grazu. Dvije najbolje ekipe iz skupine izborit će plasman u drugi krug natjecanja.

Izbornik Lino Červar tako je poslao nove pozivnice za to okupljanje. Na njemu se nalaze:

Marin Šego – Montpellier HB
Matej Ašanin – RK PPD Zagreb
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Vlado Matanović – RK Gorenje Velenje
David Mandić – RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
Željko Musa – SC Magdeburg
Marino Marić – MT Melsungen
Marin Šipić – RK PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Marko Mamić – HC Leipzig
Josip Šarac – RH Celje Pivovarna Laško
Matej Hrstić – RK PPD Zagreb
Luka Cindrić – Barca
Igor Karačić – PGE Vive Kielce
Luka Stepančić – MOL PICK Szeged
Luka Šebetić – Tremblay en France Handball
Ivan Martinović – HC Hannover – Burgdorf

Červar je progovorio o Manuelu Štrleku koji više nije u kadru.

– Imao sam s njime nekoliko razgovora, jako mi je žao što ga nema, cijenim njegove kvalitete, ne trebam se ja njemu dodvoravati. Odličan je realizator, kontraš i to nam može biti deficit. Iskreno smo razgovarali, ali ovo je bila njegova odluka i time bih završio. Vratit će se on, ali nema više potrebe diskutirati – rekao je Červar.

(vecernji.hr, foto: ilustracija, M. Šolc)

Povezane vijesti

Skip to content