TVRTKA FLORA VTC Direktor Željko Iharoš: Plan nam je i dalje ulagati u ljude, kvalitetu usluge i opremu

Tvrtka Flora VTC, koja se bavi s desetak različitih djelatnosti, bilježi uspješnu poslovnu 2019. godinu.

– U odnosu na 2018. godinu, koja nam je po prihodima bila rekordna, možemo s ponosom reći kako smo i nju nadmašili u 2019. Planirani prihod od 76,8 milijuna kuna za 2,5 milijuna kuna veći je nego u 2018. i sretni smo što smo ispunili sve poslovne ciljeve. Pazili smo na standard zaposlenika, uvjete rada, nabavu nove opreme, investiranje u objekte i infrastrukturu. Dakle, u sve što nam može donijeti da bolje, ekonomičnije i racionalnije poslujemo i da su naši korisnici, poslovni partneri i vlasnici zadovoljni – ističe Željko Iharoš, direktor Flore.

Od brojnih investicija u prošloj godini izdvaja dvije značajnije.

– U radnoj jedinici za održavanje javnih zelenih površina, usluge i ugostiteljstvo, koja se nalazi u Ulici Stanka Vraza, uložili smo znatna sredstva u bolje radne uvjete. Naši zaposlenici sada imaju kvalitetnije uvjete za rad, što nam je jako bitno. Nije svejedno gdje, kako i u kojim uvjetima radite. Na lokaciji u Vukovarskoj uložili smo pak u novi krov objekta, kako bismo osigurali veće energetske uštede, uz bolji standard i uvjete rada – kaže Ž. Iharoš koji naglašava i investiranje u nova vozila i tehnologiju, a što im je, kaže, donijelo i veće prihode te bolje poslovne rezultate.

flora 4 Custom

Flora VTC uz odvoz i zbrinjavanje otpada, gospodari i gradskim i prigradskim grobljima, održava zelene površine, nudi pogrebne usluge, bavi se ugostiteljstvom. Još uvijek je jedini nacionalni koncesionar za skupljanje svih vrsta električnog i elektronskog otpada (EE otpad). Također, na nacionalnoj razini ima koncesiju i za skupljanje otpadnih ulja, baterija i akumulatora, a na regionalnoj razini koncesionar je za skupljanje ambalažnog otpada i otpadnih guma.

NOVE INVESTICIJE

U 2020. godini planiraju novi investicijski ciklus od 11 milijuna kuna.

– Uglavnom je riječ o investicijama u infrastrukturu, nova vozila i novu opremu, odnosno poboljšanje uvjeta rada. Nove investicije će nam omogućiti zadržati kvalitetu i prihvatljive cijene te omogućiti širinu u djelatnostima kojima se bavimo – smatra Iharoš koji kaže kako će niz ulaganja koje očekuju u ovoj godini svoje konačne efekte pokazati u godinama koje tek dolaze.

Objašnjava da je riječ o novoj automatskoj sortirnici, za koju će se raditi projektno-tehnička dokumentacija, o novom reciklažnom dvorištu za građevinski otpad te nizu novih reciklažnih dvorišta za prikupljanje svih vrsta otpada, od ambalažnog, do papira, stakla, lima, gume…

flora1 Custom

– To su sve bitni elementi kako bismo bili što kvalitetniji i bolji te ispunili ciljeve Europske unije. U Hrvatskoj je pitanje segmenta zaštite okoliša i gospodarenja otpadom jako važno. Vjerujem da su građani putem medija već upoznati s promjenama koje nas čekaju. Sve ove investicije služe za ispunjava-nje uvjeta koje propisuju Zakon i Europska unija. Ovim objektima i investicijama želimo stvoriti potrebnu podlogu, ispuniti zakonske uvjete i izbjeći potencijalne kazne u budućnosti, s ciljem da kasnije ne opterećujemo proračune ni korisnike, bilo da je riječ o fizičkim ili pravnim osobama – kaže Ž. Iharoš koji ističe kako će se dio promjena koje propisuje Zakon morati primijeniti u 2020. godini.

ZAKONSKE ODREDBE

– Očekuju nas određene promjene koje donose zakonodavci, tj. država, tako da će sigurno biti promjene u novom načinu obračuna i zbrinjavanja otpada, što će zasigurno doprinijeti određenu korekciju cijene. Mi ćemo i dalje nastojati biti socijalno osjetljivi, koliko je god to moguće, poštujući sve odredbe Zakona i uredbe, vezano za gospodarenje miješanim komunalnim otpadom i biorazgradivim otpadom. U dogovoru s Gradom Viroviticom i Fondom za zaštitu okoliša nadam se da ćemo uspjeti osigurati što više novih spremnika i da na taj način nećemo dodatno opterećivati naše korisnike na prostoru grada i četiriju općina na kojima radimo – objašnjava Željko Iharoš.

Što se tvrtke tiče, Ž. Iharoš kaže kako nastavljaju s planom ulaganja i u standard zaposlenika, ovisno o mogućnostima.

– To je plan za ovu godinu, idemo optimistično, ali oprezno, nastojimo predvidjeti situacije koje će biti dobre i bez nekih velikih zaduživanja, već poslovati u okviru svojih mogućnosti – zaključuje Ž. Iharoš.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content